Στο Φεστιβάλ Tribeca στη Νέα Υόρκη βρέθηκε ο Οσκαρικός σκηνοθέτης Μάρτιν Σκορτσέζε, με αφορμή την πρεμιέρα της ταινίας «Fish Out of Water». Τον σκηνοθέτη συνόδευε η σύζυγός του και παραγωγός Έλεν Μόρις, μαζί με την κόρη τους Φραντσέσκα.

Είναι η πέμπτη σύζυγός του διάσημου σκηνοθέτη. Πρόκειται για μια από τις σπάνιες εμφανίσεις της, καθώς παλεύει εδώ και 30 χρόνια με τη νόσο του Πάρκινσον.

Στο παρελθόν είχε μιλήσει για την πρώτη της αντίδραση, όταν διαγνώστηκε με Πάρκινσον το 1999. Επέτρεψε στον εαυτό της «μια νύχτα πανικού», προτού ακολουθήσει το μότο της οικογένειας: «Προχώρα αποφασιστικά».

Ο Σκορτσέζε και η Μόρις παντρεύτηκαν το 1999 και η ίδια έμεινε έγκυος στα 50 της χρόνια, στην κόρη τους Φραντσέσκα. «Πήγα στο γυναικολόγο μου, ο οποίος με θεώρησε μεγάλη. Μου συνέστησαν έναν γιατρό στη Νέα Υόρκη, που ειδικευόταν σε εγκυμοσύνες υψηλού κινδύνου, και έμεινα αμέσως έγκυος. Ήμουν 51, με Πάρκινσον. Πέρασα μερικούς μήνες στο κρεβάτι αλλά ήταν εύκολο. Είδα πολλή τηλεόραση», είχε δηλώσει στο Talk Magazine η Μόρις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την περασμένη εβδομάδα, ο Σκορσέζε απέτισε φόρο τιμής στον Μάικλ Τζ. Φοξ, όταν ο σταρ τιμήθηκε με το Lifetime Achievement Award. «Δώστε προσοχή στον όγκο της δουλειάς που έχει κάνει ο Φοξ μετά τη διάγνωσή του με Πάρκινσον. Όχι μόνο δημιούργησε το ίδρυμά του, αλλά έγινε φάρος για πολλούς ασθενείς με τη νόσο του Πάρκινσον — όπως είναι η γυναίκας μου, Έλεν. Μάικλ, η υποστήριξή σου σήμαινε τα πάντα για εκείνη και για μένα», σημείωσε στην εκδήλωση ο Σκορτσέζε.