Για τη μακρά πορεία της στο θέατρο αλλά και στον κινηματογράφο, τη δημιουργία του «Σπιτιού του Ηθοποιού» αλλά και την Αλίκη Βουγιουκλάκη με την οποία ήταν κολλητές, μίλησε η Άννα Φόνσου σε συνέντευξη που παραχώρησε στην κάμερα της εκπομπής «Ποιος είναι πρωινιάτικα;» του Open. «Έχουμε 30 άτομα. Αναγκαστικά σε κάποια δωμάτια είναι και δύο-δύο. Όταν τελειώσουν και τα άλλα θα είναι πιο άνετα. Κανονικά πρέπει να είναι ένα δυο χρόνια και να φεύγουν και μετά να έρχονται άλλοι. Αλλά αν δεν έχουν βολευτεί; Τι να κάνω; Να τους πω να πάνε στα παγκάκια;» ανέφερε η Άννα Φόνσου.

«Την αγάπη που παίρνω από τον κόσμο τώρα, δεν την έπαιρνα όταν ήμουν στις ταινίες. Τώρα βλέπω στα μάτια τους βλέπω ότι με αγαπάνε γι’ αυτό που έκανα και επειδή αγαπάω τους αδύναμους. Πάντα το είχα αυτό. Αν και δεν θα έπρεπε γιατί είχα πολύ άσχημη παιδική ηλικία. Θα έπρεπε να έχω βολευτεί και εγώ, με τις ταινίες μου, τα λεφτά μου και να είμαι αλλιώς. Δεν με αφορά όμως αυτός ο κόσμος. Αφορά τα νέα κορίτσια. Ήμουν όμως της προσφοράς γιατί γνώρισα τι σημαίνει να είσαι πολύ φτωχός» είπε και πρόσθεσε: «Παντρεύτηκα τρεις φορές και παντρεύτηκα τους καλύτερους. Είναι φίλοι μου μέχρι τώρα. Άντρες με Ά κεφαλαίο».

Για τη μακρά της πορεία στο χώρο της υποκριτικής, η ηθοποιός σημείωσε: «Δεν έχω κάνει εκπτώσεις στο θέατρο. Δεν έχω παίξει κάτι που δεν μου άρεσε. Δεν μου άρεσαν όλες οι ταινίες που έπαιξα. Έπαιξα και σε ταινίες για τα λεφτά που μου έδιναν».

«Η Αλίκη Βουγιουκλάκη αγαπούσε πολύ τον κινηματογράφο, αγαπούσε πολύ τη δουλειά της»

«Δεν ήμουν η Αλίκη Βουγιουκλάκη που κοιμόταν στις 21:00 για να είναι φρέσκια το πρωί. Εγώ στα μπουζούκια πήγαινα, κατευθείαν πήγαινα, έκανα μια πολύ κανονική ζωή. Θυμάμαι ότι ο Φίνος δεν με έπαιρνε στις ταινίες γιατί του είχαν πει ότι έβγαινα στα μπουζούκια και πήγαινα το πρωί κατευθείαν στο γύρισμα. Στο γύρισμα πήγαινα και τα λόγια μου τα ήξερα. Μου λέει: “Eτσι θα συνεχίσεις αν έρθεις σε μένα;” Λέω: “ναι” και μου λέει: “έξω”» θυμήθηκε η Άννα Φόνσου και πρόσθεσε: «Η Αλίκη Βουγιουκλάκη αγαπούσε πολύ τον κινηματογράφο, αγαπούσε πολύ τη δουλειά της. Δε νομίζω ότι ούτε τώρα στις μέρες μας άνθρωπος να έχει αγαπήσει περισσότερο αυτή τη δουλειά κα να παίζει για τους θεατές. Έπρεπε να παίζει ρεπερτόριο γιατί το ήξερε πολύ καλά, αλλά επειδή ήξερε ότι ο κόσμος την ήθελε η όμορφη και έτσι, έκανε τέτοιες υποχωρήσεις».

«Ήταν συνεπέστατη. Ακόμα και αν της έλεγες για το ωραιότερο πάρτι, τον ωραιότερο άντρα, αν είχε γύρισμα την επόμενη μέρα θα πήγαινε σπίτι της στις 20:30», κατέληξε η Άννα Φόνσου ενώ σε άλλο σημείο σχολίασε πως: «Είναι ντροπή να έχουμε 8.000 ηθοποιούς και να δουλεύουν οι 150».