Η Σοφία Μουτίδου δέχτηκε λεκτική επίθεση για τα κιλά της, ενώ βρισκόταν στο γυμναστήριο, κάτι που γνωστοποίησε η ίδια, μέσω των προσωπικών της λογαριασμών στα social media.

Με βίντεό της στο Instagram, η γνωστή ηθοποιός εξήγησε τι συνέβη, λέγοντας ότι είδε έναν ηλικιώμενο άνδρα να βάζει βαζελίνη στα αυτιά του λίγο πριν μπει στην κοινόχρηστη πισίνα. Η ίδια, όπως τόνισε, τον ρώτησε ευγενικά εάν αυτό που κάνει επιτρέπεται, με δεδομένο ότι η κρέμα θα διαλυθεί στη συνέχεια στο νερό, με εκείνον να της απαντά χλευαστικά: «Ναι. Το κάνω πάρα πολλά χρόνια. Εγώ έρχομαι εδώ 14 χρόνια, εσένα πρώτη φορά σε βλέπω. Πήγαινε να χάσεις κανένα κιλό και να κολυμπήσεις στο Πέραμα».

«Όταν τον ρώτησα παρουσία του γυμναστή ποιο είναι το όνομά του μου απάντησε “δεν σε ακούω, να πας σε γιατρό”. Του είπα έτσι μιλάτε και στη γυναίκα σας και στο παιδί σας; Μου είπε “δεν ακούω, κάνε λίγο με το μακαρόνι σου τη γυμναστικούλα σου και χάσε κανένα κιλό. Και πήγαινε στο Πέραμα» συνέχισε η Σοφία Μουτίδου.

Η ηθοποιός περιέγραψε το πόσο την επηρέασε το περιστατικό, λέγοντας ότι έβαλε τα κλάματα και πρόσθεσε ότι παρότι απευθύνθηκε στη διεύθυνση του κολυμβητηρίου δεν μπόρεσε να μάθει το όνομα του συγκεκριμένου άνδρα, λόγω προσωπικών δεδομένων.

«Το θέμα είναι ότι αυτός έχει γυναίκα και παιδιά. Πλούσιοι πολύ, φαίνονται. Έρχεται το ταξικό κριτήριο αναγκαστικά όπως λέει και ο Παπαστάμος στην κοινωνική ψυχολογία. Αναγκαστικά έρχεται το ταξικό κριτήριο γιατί ταξικά με έκρινε. Πρέπει να πάω στο Πέραμα το οποίο για αυτόν είναι κάτι εξωτικό, κάτι βαθιά απάνθρωπο. Η απαξία με την οποία μίλησε και για τα κιλά μου και για την περιοχή είναι εγκληματική» κατέληξε.

Την επόμενη ημέρα και αφού η Σοφία Μουτίδου υπέδειξε το περιστατικό στα κεντρικά του γυμναστηρίου, τόνισε πως κανείς δεν έκανε τίποτα για να τη βοηθήσει.

«Μέρα δεύτερη της διαμάχης. Το γυμναστήριο στην εξύβριση αυτή δεν έκανε τίποτα. Κάλεσε απλώς τον κύριο και η υπεύθυνη μου είπε χθες “ο λόγος σας εναντίον του δικού του, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι, άλλα λέει αυτός κι άλλα εσείς”. Ωστόσο μου κάνει εντύπωση πώς είναι ο λόγος του εναντίον του δικού μου, γιατί υπήρχε μάρτυρας. Υπήρχε ο γυμναστής, δεν ήμασταν μόνοι μας. Μία απλή ερώτηση, μήπως το παιδί φοβάται ότι θα χάσει τη δουλειά του; Και βλέπουμε λοιπόν, ένα κεντρικό γυμναστήριο να μην παίρνει θέση ουσιαστική σε ένα προσβλητικό γεγονός που έχει να κάνει με την ξεφτίλα μιας γυναίκας».