Για το ατύχημα που είχε σε πολύ μικρή ηλικία όταν έπεσε με το πρόσωπο μέσα στο τηγάνι με το καυτό λάδι μίλησε η Διονυσία Θεριανού σε συνέντευξη που παραχώρησε στην κάμερα της εκπομπής «Στούντιο 4» της ΕΡΤ το απόγευμα της Μεγάλης Πέμπτης (13/04) και τη δημοσιογράφο Κέλλυ Βρανάκη. «Σε ηλικία 14 μηνών κάποια στιγμή, ενώ με κρατούσε η γιαγιά μου στην αγκαλιά της, κάποιος φώναξε ότι οι γκλαούνες καίγονται και εκείνη πάνω από το τηγάνι για να δει τι γίνεται. Τότε γύρισα και έπεσα μέσα στο τηγάνι. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να καεί σε πάρα πολύ μεγάλη έκταση και βαθμό το πρόσωπο και η περιοχή γύρω από τα μάτια μου. Ήταν θαύμα που γλίτωσα τη ζωή μου και δεν τυφλώθηκα» ανέφερε η συγγραφέας.

«Η πρώτη μου εγχείρηση έγινε σε ηλικία 12 χρονών γιατί πριν δεν μπορούσα να κάνω το οτιδήποτε. Οπότε εκεί υπήρχε πολύ μεγάλο πρόβλημα γιατί υπήρχε το έγκαυμα και, όπως γνωρίζουμε, τα παιδιά σε οποιαδήποτε διαφορετικότητα είναι ευαίσθητα σε αυτό και γίνεσαι στόχος. Πέρασα ένα πολύ άγριο μπούλινγκ, με φώναζαν “τέρας” και μου έλεγαν “πώς είσαι έτσι;», “είσαι σαν Κουασιμόδος”. Λόγω αυτής της εμπειρίας γεννήθηκε και το βιβλίο μου, το οποίο μιλάει για αυτή την εμπειρία σαν ένας άνθρωπος που έχει περάσει μέσα από το σκοτάδι και βρήκε το φως» ανέφερε η Διονυσία Θεριανού.

«Παρόλο που φοβόμουν και αισθανόμουν αυτό που αισθανόμουν, πήγαινα και πίεζα τον εαυτό μου. Στο τέλος ξεπέρασα την αγοραφοβία, ξεπέρασα τα πάντα, ανακάλυψα τη δύναμη που έχει κάθε άνθρωπος μέσα του για να κάνει οτιδήποτε κι αν βάλει στο μυαλό του» συμπλήρωσε, επίσης, η συγγραφέας.