Ό,τι κάνει η Κιμ Καρντάσιαν προκαλεί αντιδράσεις και δεν υπήρξε εξαίρεση με τη διαρροή της τελευταίας της φωτογράφισης σε παραλία του Μαλιμπού στην Καλιφόρνια όπου φορούσε ένα ροζ στρινγκ μαγιό.

Αυτό συνέβη διότι οι φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας ήταν… απείραχτες. Χωρίς φίλτρα, χωρίς photoshop ή άλλη επεξεργασία. Η Κιμ Καρντάσιαν όπως είναι… πραγματικά και όχι όπως θέλει η ίδια να φαίνεται πως είναι.

Έτσι, οι χρήστες του ίντερνετ και των social media δεν άργησαν να κατηγορήσουν την διάσημη τηλεπερσόνα, influencer και ιδρύτρια της εταιρίας SKIMS, πως προωθεί ένα πρότυπο σώματος το οποίο είναι αφύσικο και μπορεί να επιτευχθεί μονάχα με χειρουργικές επεμβάσεις, ενώ υπογράμμισαν πως δεν είναι υγιές αυτό που κάνουν και τα υπόλοιπα μέλη των οικογενειών Καρντάσιαν και Τζένερ που προβάλλουν μια φιγούρα «κλεψύδρας» κι ένα αψεγάδιαστο σώμα και δέρμα. Συνάμα, κατηγορήθηκαν για μια ακόμη φορά πως η υπερβολική επεξεργασία των εικόνων τους διαστρεβλώνει την πραγματική τους εικόνα.

Ειδικά δε, με την τελευταία αυτή φωτογράφιση στο Μαλιμπού, οι φανς της Κιμ Καρντάσιαν έσπευσαν να σχολιάσουν αρνητικά και να εκφράσουν την έντονη δυσαρέσκειά τους με τη διαφορά μεταξύ της πραγματικότητας και της τελικής επεξεργασμένης εικόνας που προωθεί.

«Ανυπομονώ για την έκδοση του photoshop αυτών των φωτογραφιών» έγραψε ένας χρήστης. «Φαίνεται εντελώς φυσικό το αποτέλεσμα. Ένα εξαιρετικό παράδειγμα για τα παιδιά μας» σχολίασε ένας άλλος.

Ωστόσο, υπήρχε και η άλλη άποψη με αρκετούς να υπερασπίζονται τις Καρντάσιαν, σημειώνοντας ότι δεν είναι δική τους ευθύνη να είναι παράδειγμα για τα παιδιά. «Το γεγονός ότι περιμένεις να είναι παράδειγμα είναι το πρώτο σου λάθος» απάντησε ένας χρήστης.

«Υπάρχει σίγουρα μια επιρροή, τόσο θετική όσο και αρνητική, στο πώς μια ολόκληρη ομάδα ανθρώπων βλέπει τον εαυτό της λόγω των social media. Το καταλαβαίνω. Αλλά προσπαθώ να σκεφτώ, πώς θα αντιδρούσα εγώ σε σχέση με τα παιδιά μου, αν ένιωθα ότι υπήρχαν πράγματα στο TikTok ή στο Instagram που δεν θα ήθελα να δουν» είπε σε συνέντευξή της στη Vogue η Κιμ Καρντάσιαν.