Μεγαλώνοντας ως το «παχουλό παιδί» στη γειτονιά της στο Λονγκ Άιλαντ, η 36χρονη Μόριτ Σάμερς,μισούσε αυτό που έβλεπε στον καθρέφτη. Ζύγιζε πάνω από 200 κιλά και οι γιατροί την πίεσαν να κάνει διάφορες δίαιτες αλλάκαι χειρουργική επέμβαση απώλειας βάρους. Το αποτέλεσμα ήταν να νιώθει ακόμα χειρότερα.

Στη συνέχεια, όταν ήταν 14 ετών, η οικογένειά της προσέλαβε έναν προσωπικό προπονητή που δούλεψε μαζί της εστιάζοντας στη δύναμη και στην κίνηση. Έγινε πιο δυνατή και η αυτοεκτίμησή της βελτιώθηκε. Αλλά η γυμναστική δεν την οδήγησε στο να γίνει απλά αδύνατη. Αντίθετα, την έβαλε σε έναν δρόμο για να βοηθήσει άλλους ανθρώπους να επιτύχουν τους στόχους τους για την υγεία και τη φυσική τους κατάσταση χωρίς να ανησυχεί για το τι θα δείξει η ζυγαριά.

«Δεν έχω ιδέα για το πόσο ζυγίζω. Δεν έχω ανέβει σε ζυγαριά εδώ και τρία χρόνια. Είναι ένα τοξικό μέρος», είπε ο Σάμερς, που πλέον είναι πιστοποιημένη εκπαιδευτής γυμναστικής, στην The Post. Η δύναμη των 5 ποδιών εκτίμησε ότι είναι κάπου στην περιοχή των 250 λιβρών. Και αυτό είναι καλό τόσο για εκείνη όσο και για τους πελάτες της.

«Αν ο στόχος σου είναι να εξοντωθείς, να μην έχεις σωματικό λίπος και να κλαις κατά τη διάρκεια της προπόνησής σου, δεν είμαι ο προπονητής σου», είπε η Σάμερς.

Οι άνθρωποι που θέλουν να γίνουν δυνατοί και υγιείς – αλλά δεν έχουν εμμονή με την απώλεια βάρους – στρέφονται σε προσωπικούς γυμναστές plus size, τόσο online όσο και εκτός. Το 2017, η Σάμερς άνοιξε το γυμναστήριο Form Fitness στο Brooklyn Heights, όπου έχει καθοδηγήσει περισσότερους από 100 πελάτες, ανάμεσά τους και το σούπερ μοντέλο με καμπύλες, Ashley Graham. Ένα πρόσφατο βίντεο στο TikTok με τη Σάμερς να κάνει push-up jumping jacks σε ένα κομμάτι ριμίξ χιπ-χοπ κέρδισε πάνω από 561.000 views, ενώ το hashtag #PlusSizeTrainer ξεπερνά τα 4,6 εκατομμύρια. «Δεν είναι αδύνατοι όλοι όσοι μπαίνουν σε γυμναστήριο», είπε η Σάμερς, η οποία χρεώνει 150 δολάρια για μία μόνο συνεδρία. «Οι περισσότεροι άνθρωποι θέλουν απλώς να αισθάνονται καλύτερα. Θέλουν το σώμα τους να αισθάνεται υγιές και δυνατό».

Η Σάμερς έχει υπομείνει τα σχόλια των διαδικτυακών εκφοβιστών που την αποκαλούν «χοντρή» και με μίσος αναρωτιούνται γιατί κάποιος θα ήθελε να γυμναστεί με κάποιον που της μοιάζει, αλλά η σωματική της διάπλαση είναι ακριβώς ο λόγος που κάποιοι συρρέουν κοντά της. «Πολλοί από τους πελάτες μου έρχονται σε μένα επειδή τους μοιάζω. Έχω κι εγώ κοιλιά», είπε. «Ξέρω τι περνούν» πρόσθεσε.

«Ξέρω πώς είναι να μισείς απόλυτα τον εαυτό σου. Ξέρω πώς είναι να γυμνάζεσαι τρεις ώρες την ημέρα, έξι ημέρες την εβδομάδα και να κάνεις εμετό μετά από κάθε προπόνηση επειδή μισείς τον εαυτό σου», είπε η Taylor, η οποία ζυγίζει περίπου 100 κιλά. Η ίδια θυμάται, πριν ξεκινήσει τη δίκή της επιχείρηση, όταν εργαζόταν σε γυμναστήριο μία πελάτισσα νατην ρωτάει «Έχετε ιατρική άδεια;».

Το περιστατικό, αν και επώδυνο, ενέπνευσε το επαγγελματικό της ταξίδι στη γυμναστική.

«Αυτό που έμαθα και λέω στους πελάτες μου είναι ότι δεν μπορείς να αλλάξεις τον εαυτό σου αν μισείς τον εαυτό σου», είπε η Τέιλορ. «Ο μόνος τρόπος για να δεις αληθινή αλλαγή είναι να αγαπάς αληθινά τον εαυτό σου».

Κηρύττει την αυτοεκτίμηση κατά τη διάρκεια της εβδομαδιαίας, 60λεπτης ομαδικής προπόνησής της, την οποία φιλοξενεί μέσω της δικής της εφαρμογής γυμναστικής με μηνιαία συνδρομή 55 δολάρια. Οι ασκήσεις περιλαμβάνουν προπονήσεις για το πάνω μέρος του σώματος, το κάτω μέρος του σώματος αλλά και ενδυνάμωση. Για κάθε άσκηση παρέχει τροποποιήσεις για χρήστες που νιώθουν άβολα ή δεν μπορούν να εκτελέσουν μια πλήρη κίνηση. Το βάρος ενός ατόμου δεν συζητείται ποτέ.

Είμαι personal trainer. Απλώς τυχαίνει να υπάρχω σε ένα plus size σώμα», είπε. «Η προσέγγισή μου είναι πολύ διαφορετική από αυτή ενός τυπικού personal trainer γιατί ο στόχος μου δεν είναι να “μαστιγώσω” τους ανθρώπους να χάσουν βάρος, αλλά να δώσω τη δυνατότητα στις γυναίκες να αισθάνονται άνετα με το σώμα τους» σημείωσε.