Με αφορμή την συμμετοχή του στην σειρά «Maestro», ο Φάνης Μουρατίδης παραχώρησε συνέντευξη στην κάμερα της εκπομπής «Super Κατερίνα» όπου αναφέρθηκε στην συνεργασία του με τον Χριστόφορο Παπακαλιάτη, το ρόλο του αλλά και στο πώς θα αντιδρούσε αν βίωνε κάτι ανάλογο με αυτό που βιώνει ο χαρακτήρας που υποδύεται.

«Ναι, σε κάποιο επεισόδιο θα είμαι εγώ ο αφηγητής. Θα έρθει και το δικό μου επεισόδιο. Κάθε ήρωας έχει και ένα επεισόδιο που είναι πάνω του. Ο Χριστόφορος, χωρίς να υπερβάλλω, θυσιάζεται γι’ αυτή τη δουλειά. Δούλευε νυχθημερόν» ανέφερε αρχικά ο Φάνης Μουρατίδης.

Σε ότι αφορά το χαρακτήρα που υποδύεται, αυτόν του δημάρχου που εμπλέκεται ταυτόχρονα σε παράνομες δραστηριότητες, ο Φάνης Μουρατίδης σχολίασε: «Στο αν τιμωρηθώ θα απαντήσει ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης γιατί αυτός θα το ορίσει. Έχει πάρει πάρα πολλά στοιχεία από την σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα και ο Χριστόφορος μέσα σε αυτή τη δουλειά, δεν κάνει πολιτική απλά δίνει την πολυτέλεια στον θεατή να πάρει αυτός θέση για τα πράγματα που συμβαίνουν γύρω του».

Στην σειρά Maestro, ο γιος του ήρωα που υποδύεται ο Φάνης Μουρατίδης είναι ομοφυλόφιλος, κάτι που του το αποκαλύπτει. Αν ο ηθοποιός έμπαινε στη θέση αυτή στην πραγματική ζωή, πώς θα αντιδρούσε;

«Εγώ σαν γονιός θα κάνω αυτό που θέλει το παιδί μου σε όλα τα επίπεδα: στην επιλογή της ερωτικής του ταυτότητας, στον επαγγελματικό του προσανατολισμό. Η ζωή είναι δική του και του ανήκει. Εγώ αυτό θα πρέπει να κάνω είναι να εμποδίσω οτιδήποτε δε θα προάγει την προσωπικότητά του και δε θα βάλω το δάχτυλό μου για να λερώσω αυτή την προσωπικότητα».