Από τις διεθνείς πασαρέλες στο πλατό της εκπομπής «Στούντιο 4» της ΕΡΤ βρέθηκε το μοντέλο Καίτη Γκράμμα η οποία αποτελεί λαμπερό παράδειγμα ΛΟΑΤΚΙ ακτιβισμού μέσω του δημόσιου λόγου της. Πλέον, το μοντέλο μένει μόνιμα στο Λονδίνο και όπως ανέφερε στην εκπομπή «πετάγεται» στην Ελλάδα εάν προκύψει κάποια δουλειά. Συνεργάζεται με πρακτορεία στο Μιλάνο, το Λονδίνο, το Παρίσι και την Ελλάδα.

«Οι γονείς μου ήταν αντίθετοι στην απόφασή μου να ασχοληθώ με το μόντελινγκ. Τους είπα ότι θα σταματήσω τη Νομική Σχολή και θα αφοσιωθώ σε αυτό», εξομολογήθηκε η Καίτη Γκράμμα το μοντέλο και τόνισε ότι αν και τα πρώτα της βήματα στο χώρο ήταν στην Ελλάδα και ήταν αποθαρρυντικά, η ίδια πίστεψε στον εαυτό της, βγήκε στο εξωτερικό, είδε ότι υπάρχουν και άλλα μοντέλα τρανς, γεγονός που της έδωσε την ώθηση να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα.

«Έχω φτάσει πολλές φορές στο σημείο να τα παρατήσω και έχω χάσει πολλές φορές δουλειές» δήλωσε εξαιτίας της φυλετικής της ταυτότητας.

Η ίδια υποστηρίζει ότι πρέπει να γίνουν τεράστια βήματα, όχι μόνο στην ελληνική κοινωνία αλλά και στο εξωτερικό, διότι η αποδοχή των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων βρίσκεται σε εξαιρετικά αρχικό στάδιο. Διευκρίνισε επιπλέον ότι δεν είχε σκοπό να δώσει ορατότητα στην τρανς κοινότητα και να δράσει ακτιβιστικά αλλά όλο αυτό προήλθε από τις προσωπικές της φιλοδοξίες, γεγονός που την χαροποιεί ακόμη περισσότερο.

Τόνισε ακόμη ότι λίγο πριν τη φυλομετάβασή της βίωσε μία πολύ δύσκολη ψυχολογική κατάσταση.

«Πριν ξεκινήσω τη φυλομετάβαση υπήρξε ένα περιστατικό που είχε συμβεί – ήταν πολύ άσχημη περίοδος. Σε αυτή την άσχημη περίοδο έκανα πολλά άσχημα πράγματα στον εαυτό μου, έπινα πολύ. Δεν ήταν μια καλή περίοδος για μένα, δεν ήμουν καλά ψυχολογικά. Μια μέρα ήμουν πολύ μεθυσμένη στο σπίτι και έκλαιγα, έλεγα στον μπαμπά μου ότι θέλω να φύγω, να ανοίξω τα φτερά μου, να κάνω εξώφυλλα μεγάλων περιοδικών και εκείνος γελούσε».

«Ήμουν μεθυσμένη και εκείνος γελούσε σαν να με κορόιδευε, τύπου “τι βλακείες είναι αυτές που λες;”. Πέρσι είχα συνέχεια φωτογραφίσεις για όλα αυτά τα περιοδικά. Όταν τέλειωσα τις φωτογραφίσεις με πήρε ο μπαμπάς μου βίντεο κλήση και μου λέει “μετά από πέντε χρόνια ήρθε η στιγμή να σου ζητήσω συγγνώμη επειδή γελούσα”» είπε μεταξύ άλλων.