Ο Ντάνιελ Μπάρενμποϊμ (Daniel Barenboim), εξέχουσα πολιτιστική προσωπικότητα της εποχής μας, ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από τις συναυλίες για λόγους υγείας, αναφέρει ο Guardian. Ο μουσικός διευθυντής της Κρατικής Όπερας και της Staatskapelle του Βερολίνου και ο ιδρυτής της Ορχήστρας West-Eastern Divan, έχει ακυρώσει αρκετές συναυλίες και περιοδείες τους τελευταίους μήνες λόγω προβλημάτων υγείας.

Λίγο πριν την ανακοίνωσή του στα social media, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, είχε τιμηθεί με το βραβείο Gramophone για το μουσικό του έργο.

«Κάνω ένα βήμα πίσω από ορισμένες συναυλιακές μου δραστηριότητες, ειδικά από τις υποχρεώσεις μου ως μαέστρος, για τους επόμενους μήνες», έγραψε. «Η υγεία μου έχει επιδεινωθεί τους τελευταίους μήνες και έχω διαγνωστεί με μια σοβαρή νευρολογική πάθηση. Πρέπει τώρα να επικεντρωθώ όσο το δυνατόν περισσότερο στη σωματική μου ευεξία».

Και συνεχίζει: «Η μουσική ήταν πάντα και συνεχίζει να είναι ένα ουσιαστικό κομμάτι της ζωής μου. Έχω ζήσει όλη μου τη ζωή μέσα από τη μουσική και θα συνεχίσω να το κάνω όσο μου το επιτρέπει η υγεία μου. Κοιτάζοντας πίσω αλλά και μπροστά, είμαι όχι μόνο ικανοποιημένος αλλά και βαθιά γεμάτος» δήλωσε ο σπουδαίος αρχιμουσικός.