Αντιδράσεις προκλήθηκαν από πρόσφατη συνέντευξη του Μανώλη Μητσιά ο οποίος αναφερόμενος στους ομοφυλόφιλους είπε μεταξύ άλλων πως: «Δεν με πειράζει αν κάποιος είναι ομοφυλόφιλος, αρκεί να μην προκαλεί». Μετά τις αντιδράσεις, ο Μανώλης Μητσιάς προχώρησε σε διευκρινήσεις και υποστήριξε πως η δήλωσή του δεν αφορούσε μόνο τους ομοφυλόφιλους αλλά γενικά τους ανθρώπους και το πώς προκαλούν.

Ο Απόστολος Γκλέτσος, επέλεξε τον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ώστε να τοποθετηθεί επί του θέματος και ξέσπασε.

Συγκεκριμένα ο ηθοποιός αρχικά έγραψε: «Ας κάνουν ό,τι θέλουν τα παιδιά, να πούνε, να φορέσουν, straight, gay, rock, punk, το καλοκαίρι μόνο το μεσημέρι κάνα 40λεπτο να κοιμάμαι, λίγη ησυχία και να αγαπιούνται, να ερωτεύονται, να μην μαλώνουν».

Στην συνέχεια, ο Απόστολος Γκλέτσος επανήλθε με ένα ιδιαίτερα αιχμηρό σχόλιο: «Αγαπητά μου παιδιά, 56 χρόνια πια μπορώ να ξέρω, πως αυτός που ανοίγει τέτοια συζήτηση είναι απλά μια κρυφο…, ψιλοκακιά, γιατί δεν το ευχαριστήθηκε ,γράψτε τον στα ….. να τελειώνουμε».

Μανώλης Μητσιάς: Δεν με πειράζει αν κάποιος είναι ομοφυλόφιλος, αρκεί να μην προκαλεί

Μια εφ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε ο Μανώλης Μητσιάς στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι» και σε ερώτηση για την ομοφυλοφιλία ανέφερε: «Δεν με πειράζει αν κάποιος είναι ομοφυλόφιλος, αρκεί να μην προκαλεί. Κάνε ότι θες στη ζωή, αλλά μην προκαλείς.  Κανείς δεν πάει να εξετάσει το βράδυ με ποιόν κοιμάται ο άλλος, ο καθένας έχει τη δική του ζωή και μπορεί να κάνει ό,τι θέλει, να μην προκαλείς».

«Άδικο να απομονώνονται από συνεντεύξεις μου»

Διευκρίνσεις για τη δήλωση έδωσε ο Μανώλης Μητσιάς μέσω τοποθέτησής του στο Facebook.

«Θεωρώ υποχρέωσή μου να διευκρινίσω δύο πράγματα. Είναι εξαιρετικά άδικο να απομονώνονται από συνεντεύξεις μου και να διατυπώνονται ως επικεφαλίδες φράσεις των οποίων τονίζεται διαφορετικά το νόημα. Όποιος διαβάσει με προσοχή τη συνέντευξη που έδωσα θα βρει και το απόσπασμα που δηλώνω, πως κάθε άνθρωπος μπορεί να κάνει οτιδήποτε επιθυμεί στην προσωπική του ζωή, χωρίς όμως να προκαλεί.

Μιλώντας γι αυτό, θέλω να διευκρινίσω ότι η έννοια της πρόκλησης όπως την διατυπώνω, είναι κάτι που αφορά τον άνθρωπο γενικότερα. Θεωρώ ότι δεν πρέπει να προκαλεί ούτε ο πλούσιος, ούτε ο διάσημος, ούτε ο άνθρωπος που θέλει να απολαμβάνει τη ζωή του ελεύθερος και με τον τρόπο που αυτός ορίζει. Θεωρώ ότι η διακριτικότητα που έχω πορευθεί όλα αυτά τα χρόνια στο δημόσιο βίο μου, αποδεικνύει το ποιος είμαι και λυπάμαι όταν δημιουργούνται εντυπώσεις για μένα που δεν ισχύουν», δήλωσε ο τραγουδιστής.