Στο πλατό της εκπομπής «Στούντιο 4» της ΕΡΤ βρέθηκε καλεσμένος ο Στέλιος Παρλιάρος το μεσημέρι της Δευτέρας (06/06) απέναντι από τους Νάνσυ Ζαμπέτογλου και Θανάση Αναγνωστόπουλο. O pastry chef μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στα χρόνια που έζησε στην Κωνσταντινούπολη αλλά και το bullying που δέχθηκε στο σχολείο.

«Είχα bullying στο σχολείο αλλά δεν έδινα σημασία γιατί τα είχα πολύ καλά με τον εαυτό μου. Ότι ήμουν τουρκόσπορος. Επίσης, στην Κωνσταντινούπολη οι ποδιές που φορούσαμε ήταν σορτς και οι ποδιές ήταν μακριές σαν μίνι φούστα και με κοιτούσαν τα παιδιά λίγο περίεργα και με κορόιδευαν» ανέφερε ο Στέλιος Παρλιάρος.

Εκεί βέβαια, η συζήτηση φούντωσε ανάμεσα στους παρουσιαστές καθώς ο Θανάσης Αναγνωστόπουλος επέμεινε πως δεν πρόλαβε τις μαθητικές ποδιές ενώ η Νάνσυ Ζαμπέτογλου τον κοίταζε επίμονα και του είπε: «Τις πρόλαβες όπως σε βλέπω και με βλέπεις».

Στην πορεία της συνέντευξης, ο Στέλιος Παρλιάρος αποκάλυψε και ποιο είναι το δημοφιλέστερο γλυκό της Ελλάδας. Σύμφωνα με τον ίδιο, το πιο γνωστό ελληνικό γλυκό στο εξωτερικό είναι ένα παραδοσιακό έδεσμα, που το απολαμβάνουμε συνήθως τα Χριστούγεννα, το μελομακάρονο.  «Στο εξωτερικό, νομίζω, το πιο γνωστό είναι το μελομακάρονο, γιατί δεν υπάρχει ούτε στην Κωνσταντινούπολη», είπε ο Στέλιος Παρλιάρος.

Μάλιστα, αποκάλυψε και την προέλευση της λέξης «κουραμπιές», η οποία είναι τουρκική: «Σημαίνει κουρού, δηλαδή στεγνό, μπισκότο», όπως εξήγησε.

Ακόμη, ο Στέλιος Παρλιάρος ξεκαθάρισε μια παρανόηση σε σχέση με τον μπακλαβά, τον οποίο πολλοί θεωρούν ως ελληνικό επιδόρπιο, εντούτοις πρόκειται για μια συνταγή με περσικές και τουρκικές ρίζες.