Για τον προφυλακισμένο συνάδελφό του, Πέτρο Φιλιππίδη, με τον οποίο ήταν συμμαθητές στην σχολή υποκριτικής, μίλησε ο Γιάννης Καπετάνιος. Μάλιστα, ο ηθοποιός, χαρακτήρισε τον Πέτρο Φιλιππίδη «τυφώνα» που «παρέσυρε τα πάντα στο πέρασμά του».

«Με τον Πέτρο ήμασταν συμμαθητές στη σχολή. Ο Φιλιππίδης ήταν ένας καριερίστας. Τα παρέσυρε όλα στο πέρασμά του, ήταν τυφώνας», είπε αρχικά ο Γιάννης Καπετάνιος σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό «Λοιπόν» και συνέχισε: «Προκειμένου να αναδειχτεί και να κάνει αυτό που ήθελε, χρησιμοποιούσε όλα τα μέσα. Δεν τον ενδιέφερε τίποτα. Τα πρώτα χρόνια ήταν πολύ δοτικός. Με φώναζε σπίτι του και τρώγαμε με τους γονείς του, κάναμε παρέα. Από όταν παντρεύτηκε και μετά, άλλαξε ρώτα. Ήθελε να κάνει καριέρα και δεν υπολόγισε τίποτα».

Σε ερώτηση για το εάν γνώριζε κάτι σχετικό με όλα όσα κατηγορείται ο Πέτρος Φιλιππίδης, ο Γιάννης Καπετάνιος απάντησε ότι: «Από το 1996 και μετά, έκοψα κάθε επαφή. Δεν ξέρω τι έκανε. Κι εκείνος πάντως, είχε πάρα πολλά νεύρα. Ακόμα και στο σπίτι του ξέσπαγε, στη μαμά του. Δεν βρίσκεις άκρη, απλά φεύγεις».

Τέλος, ο ηθοποιός άφησε το σχόλιό του για το κίνημα MeToo, λέγοντας: «Η κάθε εποχή έχει τη μόδα της. Τώρα είναι αυτή η μόδα. Δεν είναι ότι είμαι αντίθετος. Εννοείται ότι πρέπει ο καθένας να προλαμβάνει και να μην πέφτει στις παγίδες που στήνονται. Είμαι υπέρ του κινήματος metoo, αλλά όχι να μας καθορίζει και τη ζωή μας».