Το νέο του βιβλίο κυκλοφόρησε ο Αύγουστος Κορτώ, και με αφορμή τη νέα του δουλειά, ο συγγραφέας παραχώρησε συνέντευξη στην κάμερα της εκπομπής «Κυψέλη» το μεσημέρι της Δευτέρας (16/05). Ο Αύγουστος Κορτώ, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην προσωπική του ζωή, την σχέση με τον σύζυγο του και την ψυχολογική του κατάσταση σήμερα μετά την απόπειρα που έπραξε το 2018.

«Την στιγμή που μας δίνεται πλέον η δυνατότητα να μιλάμε ανοικτά και δημόσια, σκέφτομαι πως τη δεκαετία του ’90 η ιδέα του να είχα ένα μέσο που μου επέτρεπε να μιλήσω για την ομοφυλοφιλία μου και να έχω αντιδράσεις – όχι απλά φιλικές αλλά αγαπητικές, υποστηρικτικές – θα μου φαινόταν παράδοξο» ανέφερε αρχικά ο Αύγουστος Κορτώ

Αύγουστος Κορτώ: Η ζωή μετά την απόπειρα του 2018

«Τα τελευταία τέσσερα χρόνια μετά την απόπειρα του 2018, τη νοσηλεία και τη σταδιακή ρύθμιση, ψυχοθεραπευτική και ψυχοφαρμακευτική, έχω τύχει την πολύτιμη για τους ψυχικά νοσούντες νορμοθυμία. Δεν έχω δηλαδή τα σκαμπανεβάσματα και η σχέση μου με το αλκοόλ παραμένει υγιής και κοινωνική, όχι παθολογική όπως ήταν. Φροντίζω όσο μπορώ τον εαυτό μου, όχι τόσο όσο θα έπρεπε και βρίσκομαι σε μια ισορροπία που πριν δέκα, δεκαπέντε χρόνια δεν φανταζόμουν ούτε στα πιο τρελά μου όνειρα» πρόσθεσε στην συνέχεια ο συγγραφέας.

«Ο σύζυγός μου Τάσος, είναι το κίνητρό μου»

«Όλα βοηθούν, η δουλειά και φυσικά ο Τάσος. Χωρίς τον Τάσο δεν θα υπήρχε ούτε δουλειά ούτε τίποτα. Δεν θα υπήρχε κίνητρο. Αν δεν γράψω για τον Τάσο όλη την ώρα και ότι κάνω γίνεται για να μπορώ να το μοιραστώ μαζί του» συμπλήρωσε ο Αύγουστος Κορτώ.