Τα ξημερώματα της Δευτέρας θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη βραδιά των Όσκαρ.

Προς το παρόν η Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών κρατά κλειστά τα χαρτιά της για το εάν θα δούμε κάποιο μήνυμα του Ουκρανού προέδρου Βολοντιμίρ Ζελένσκι.

Από το Σάββατο είχε κυκλοφορήσει η είδηση πως ενδεχομένως ο ουκρανός πρόεδρος να απευθύνει κάποιο μήνυμα στην φαντασμαγορική βραδιά του κινηματογράφου, και βρίσκεται σε συζητήσεις, ωστόσο για την ώρα δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση.

Πληροφορίες αμερικανικών μέσων ανέφεραν πως στην Ακαδημία συζητούν εάν πρέπει τα Όσκαρ να πάρουν πολιτική θέση για τον πόλεμο που μαίνεται στην Ουκρανία.

Πολλοί χολιγουντιανοί αστέρες έχουν εκφράσει την συμπαράστασή τους στην εμπόλεμη χώρα εμπράκτως, όπως ο Άστον Κούτσε και Μίλα Κούνις, ενώ και ο σπουδαίος ηθοποιός Σον Πεν ο οποίος βρέθηκε στην Ουκρανία κατά τις πρώτες ημέρες του πολέμου, για ένα ντοκιμαντέρ και παρέχει βοήθεια σε πρόσφυγες σε Πολωνία και Ρουμανία και μίλησε κατ ιδίαν με τον ουκρανό πρόεδρο δήλωσε στο CNNi το Σάββατο, ότι θα απογοητευόταν, αν η Ακαδημία αρνηθεί στον Ουκρανό ηγέτη την ευκαιρία να μιλήσει.

Ο Σoν Πεν έχει κερδίσει δύο Όσκαρ στην κατηγορία Καλύτερου Ηθοποιού για τις ταινίες Mystic River και Milk.

«Δεν υπάρχει τίποτα σπουδαιότερο που θα μπορούσαν να κάνουν τα Όσκαρ από το να του δώσουν αυτή την ευκαιρία να μιλήσει σε όλους μας», δήλωσε ο Σον Πέν.

Μάλιστα, ο γνωστός ηθοποιός είπε πως θα καταστρέψει τα Όσκαρ που έχει κερδίσει, εάν δεν προσκληθεί τελικά ο Ζελένσκι να μιλήσει.