Σάλο έχουν προκαλέσει νέες καταγγελίες για σεξουαλική επίθεση που έχουν δει το «φως» της δημοσιότητας και αφορούν τον σχεδιαστή μόδας και συνιδρυτή της Guess, Πολ Μαρτσιάνο.

Εκπροσωπούμενες από τη δικηγόρο Λίζα Μπλουμ, τέσσερις γυναίκες που εργάζονται ως μοντέλα, μεταξύ των οποίων η Αμάντα Ροντρίγκεζ μίλησαν την περασμένη εβδομάδα για τις προσωπικές τους εμπειρίες με τον Πολ Μαρτσιάνο, έναν από δύο αδερφούς που ίδρυσαν το αμερικανικό brand.

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε η Λίζα Μπλουμ ανέφερε χαρακτηριστικά: «Δεν γνωρίζω άλλη εταιρεία με αυτόν τον αριθμό καταγγελιών σε βάρος εξέχοντος στελέχους της για σοβαρή σεξουαλική παρενόχληση και σεξουαλικές επιθέσεις που να συνεχίζει να τον απασχολεί».

Η εταιρεία, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων έχει αντιμετωπίσει αυξανόμενη πίεση από το κοινό και τους μετόχους της για να επανεξετάσει τη θέση του Μαρτσιάνο, μετά από μία σειρά από ισχυρισμούς για σεξουαλική επίθεση από το 1994. Το σούπερ μόντελ Κέιτ Άπτον εμφανίστηκε επίσης το 2018 μαζί με πολλές άλλες γυναίκες και περιέγραψαν λεπτομερώς τις δικές τους εμπειρίες με τον μεγιστάνα της μόδας.

Ο Μαρτσιάνο παραιτήθηκε από τη θέση του διευθύνοντας συμβούλιο αλλά έγινε επικεφαλής δημιουργικού

Μετά τις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσαν οι καταγγελίες, Μαρτσιάνο παραιτήθηκε από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου, όμως το brand και ο Αμερικανός σχεδιαστής μόδας συνέχισαν να αρνούνται όλους τους ισχυρισμούς. H εταιρεία επανέφερε τον Μαρτσιάνο στη θέση του επικεφαλής δημιουργικού μόλις ένα χρόνο αργότερα.

Τώρα, η σειρά νέων κατηγοριών θα μπορούσε να αναγκάσει την εταιρεία να επαναξιολογήσει την απόφασή της, καθώς συνεχίζει να διεξάγει εσωτερική έρευνα μετά την έναρξη εκστρατείας ακτιβιστών ενάντια στη σεξουαλική παρενόχληση και βία από έναν από τους βασικούς μετόχους της που ζήτησε την απομάκρυνση τόσο του Paul όσο και του Maurice Marciano.