Όταν πρόκειται για τα Όσκαρ, ένα από τα πράγματα που συζητιούνται αρκετά μετά την ολοκλήρωση της απονομής -εκτός από το ποιοι ήταν οι νικητές και οι χαμένοι ή αδικημένοι- είναι και οι ομιλίες με τις οποίες οι καλλιτέχνες αποδέχονται το βραβείο τους.

Όσκαρ: Οι δημοφιλέστερες ομιλίες αποδοχής Όσκαρ όλων των εποχών

Το διαδικτυακό σαλόνι στοιχημάτων RantCasino, λοιπόν, σύμφωνα με το mentalfloss.com, προσπάθησε να μετρήσει τις δημοφιλέστερες ομιλίες αποδοχής Όσκαρ όλων των εποχών. Η μεθοδολογία που χρησιμοποίησε ήταν απλή, καθώς ο ιστότοπος εξέτασε τις ομιλίες με τις περισσότερες προβολές που έχουν ανέβει στο επίσημο κανάλι των βραβείων Όσκαρ στο YouTube.

Λεονάρντο Ντι Κάπριο- 2016

Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο συγκέντρωσε 48 εκατομμύρια προβολές για το πρώτο του Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου -μετά από πολλές υποψηφιότητες όλα αυτά τα χρόνια- για το Η Επιστροφή του 2015.

Μάθιου Μακόναχι- 2014

Ο Μάθιου Μακόναχι κέρδισε το βραβείο Α’ Ανδρικού Ρόλου για το Dallas Buyers Club το 2013, συγκεντρώνοντας 26,5 εκατομμύρια προβολές για την αντίδρασή του.

Χιθ Λέτζερ- 2009

Ο αείμνηστος ηθοποιός, ο οποίος πέθανε λίγο μετά τα γυρίσματα της ταινίας The Dark Knight του 2008, κέρδισε μετά θάνατον το Όσκαρ Β’ Ανδρικού Ρόλου για την ερμηνεία του Τζόκερ. Οι γονείς και η αδερφή του Λέτζερ δέχτηκαν το βραβείο για λογαριασμό του, με 22 εκατομμύρια χρήστες να έχουν δει τη στιγμή στο YouTube.

Κέιτ Γουίνσλετ- 2009

Η Κέιτ Γουίνσλετ κέρδισε το βραβείο Α’ Γυναικείου Ρόλου για την ερμηνεία της στο The Reader του 2008, με 18 εκατομμύρια ανθρώπους να παρακολουθούν το στιγμιότυπο στο διαδίκτυο.

Τζένιφερ Λόρενς- 2013

Η Τζένιφερ Λόρενς κέρδισε το Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου για την ερμηνεία της στην ταινία Οδηγός Αισιοδοξίας του 2012 -με συμπρωταγωνιστή τον Μπράντλεϊ Κούπερ- σε ηλικία μόλις 22 ετών. Ατυχώς, η μεγάλη της αυτή στιγμή κατά την τελετή απονομής των Όσκαρ σημαδεύτηκε από ένα πέσιμο κατά τη διαδρομή της προς της σκηνή για την παραλαβή του βραβείου της, την οποία είδαν στο διαδίκτυο 15 εκατομμύρια άνθρωποι.

Έντι Ρέντμεϊν- 2015

Ο Έντι Ρεντμέιν κέρδισε το Όσκαρ Α΄Ανδρικού Ρόλου για την ερμηνεία του ως Στίβεν Χόκινγκ στην ταινία Η Θεωρία των Πάντων του 2014, με 14 εκατομμύρια θεατές να έχουν παρακολουθήσει την ομιλία του στο ίντερνετ.

Νάταλι Πόρτμαν- 2011

Η Νάταλι Πόρτμαν κέρδισε το Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου για το δράμα Μαύρος Κύκνος του 2010, μια στιγμή που είδαν 12 εκατομμύρια άνθρωποι στο διαδίκτυο.

Τσάρλι Τσάπλιν- 1972

Η παλαιότερη συμμετοχή στη λίστα ανήκει στον θρυλικό πρωτοπόρο της οθόνης Τσάρλι Τσάπλιν, ο οποίος τιμήθηκε με Όσκαρ για το σύνολο του έργου του. Η συναισθηματική ομιλία του έχει προβληθεί πάνω από 12 εκατομμύρια φορές.

Ρομπέρτο Μπενίνι- 1999

Το αστέρι της αριστουργηματικής ταινίας Η Ζωή Είναι Ωραία (1998) αποδέχτηκε το Όσκαρ της Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας με μια ενθουσιώδη ομιλία που έχει προβληθεί σχεδόν 12 εκατομμύρια φορές.

Χοακίν Φίνιξ- 2020

Το δεύτερο Όσκαρ Καλύτερου Ηθοποιού για την ενσάρκωση του Τζόκερ ανήκει στον Χοακίν Φίνιξ, ο οποίος κέρδισε για τον ρόλο του στην ομώνυμη ταινία του 2019. Ο Φίνιξ, μάλιστα βρήκε την ευκαιρία να μοιραστεί τις σκέψεις του για την ανισότητα και τις ανησυχίες για τα δικαιώματα των ζώων, ένα βίντεο που αν και από το 2020 στο διαδίκτυο έχει 12 εκατομμύρια προβολές.