Στην απόφασή του να υποδυθεί μια τρανς γυναίκα στην ταινία του 2015 «Το Κορίτσι από τη Δανία» (The Danish Girl), αναφέρθηκε ο Έντι Ρέντμεϊν, ο οποίος υποδύθηκε τη ζωγράφο Λίλι Έλμπε, ένα από τα πρώτα άτομα που προχώρησαν σε επέμβαση επαναπροσδιορισμού φύλου στην ταινία του Τομ Χούπερ.

Εξαρχής, όταν είχε ανακοινωθεί το καστ της ταινίας προκλήθηκαν αντιδράσεις για τη μη επιλογή μιας τρανς γυναίκας ηθοποιού για τον ρόλο.

Σε τωρινή συνέντευξή του στην εφημερίδα «The Sunday Times», ο Βρετανός ηθοποιός απάντησε αρνητικά, λοιπόν, σε ερώτηση για τον θα δεχόταν τον ρόλο αυτό σε σημερινή αντίστοιχη πρόταση, σα να συμμερίζεται μέρος αυτής της κριτικής.

«Όχι, δεν θα το δεχόμουν τώρα» είπε ο ίδιος, ενώ πρόσθεσε: «Έκανα αυτή την ταινία με τις καλύτερες προθέσεις, αλλά νομίζω ότι ήταν λάθος».

«Η μεγαλύτερη συζήτηση για τις απογοητεύσεις γύρω από την επιλογή συντελεστών είναι επειδή πολλοί άνθρωποι δεν έχουν μια θέση στο τραπέζι. Πρέπει να υπάρξει εξάλειψη των ανισοτήτων, διαφορετικά θα συνεχίσουμε να κάνουμε αυτές τις συζητήσεις», επισήμανε.