Φορώντας συνεχώς γυαλιά ηλίου σε κλειστούς χώρους εμφανίζεται τις τελευταίες μέρες ο Δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης. Οι εμφανίσεις του όπως είναι φυσικό προκαλούν ποικίλα σχόλια όμως κανείς δεν μπορεί να φανταστεί την αλήθεια.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του newsbeast.gr, ο νέος Δήμαρχος Μαραθώνα, λίγες μέρες πριν την ορκωμοσία είχε πάει, μαζί με ομάδα επιστημόνων, να κάνει επιθεώρηση στους σωλήνες ύδρευσης της περιοχής του Μαραθώνα καθώς οι συγκεκριμένοι σωλήνες χρονολογούνται από το 1920, είναι σκουριασμένοι και είναι από αμίαντο που είναι καρκινογόνος.

Οι επιστήμονες δεν θέλησαν να μπουν στο σωλήνα προκειμένου να πάρουν δείγμα και να το πάνε για εργαστηριακή εξέταση και το δύσκολο έργο ανέλαβε ο Ηλίας Ψινάκης. Ο δήμαρχος Μαραθώνα, μπήκε στο σωλήνα κι έξυσε τη σκουριά για να πάρει δείγμα για το εργαστήριο. Για κακή του τύχη όμως έπεσαν στα μάτια του ίνες αμιάντου και τραυμάτισαν τον εξωτερικό χιτώνα και των δύο ματιών. Άμεσα επισκέφθηκε γιατρό ο οποίος του συνέστησε να είναι τα μάτια του συνέχεια κλειστά, να φοράει κολλύριο και να αποφεύγει το φως. Όμως εκείνος δεν έχει αυτήν την πολυτέλεια καθώς οι υποχρεώσεις του δήμου τον κρατάνε στο δημαρχείο από το πρωί μέχρι το βράδυ. Ο ίδιος όμως υποφέρει καθώς τα μάτια του τσούζουν συνέχεια.

Όσο για την ορκωμοσία, που πολλοί μίλησαν για τη συγκίνηση του Ηλία Ψινάκη που την έκρυβε πίσω από τα μαύρα γυαλιά του, η αλήθεια είναι ότι στην πραγματικότητα ο ίδιος υπέφερε και ότι τα μάτια του τον έτσουζαν συνεχώς κι έτρεχαν «ποτάμια».