Χωρίς να τους καταλάβει κανένας, αφού ήταν μεταμφιεσμένοι, το διάσημο ζευγάρι του Χόλιγουντ επισκέφτηκε πριν από λίγες ημέρες τα παλάτια της Κνωσού. Η Αντζελίνα Τζολί και ο Μπραντ Πιτ, συνοδευόμενοι από τον 8χρονο γιο τους Μάντοξ, περιπλανήθηκαν στον μυθικό λαβύρινθο, ξεναγήθηκαν στους χώρους του παλατιού και «βρέθηκαν» πνευματικά στα χρόνια του μινωικού ζευγαριού.

Το ζευγάρι δεν ήθελε να δημοσιοποιήσει την συγκεκριμένη επίσκεψη του και για να αποφύγει τα αδιάκριτα μάτια και τα φλας των παπαράτσι, έφτασε στα ανάκτορα της Κνωσού μεταμφιεσμένο. Η μεν Αντζελίνα φορούσε ένα λουλουδάτο φόρεμα, μαύρη περούκα, ένα μεγάλο μαύρο καπέλο και τεράστια γυαλιά ηλίου, ενώ ο Μπραντ Πιτ είχε δεμένο ένα μαντίλι στο κεφάλι και από πάνω φορούσε μία χακί τραγιάσκα, πουκάμισο, βερμούδα και αθλητικά παπούτσια.

Όπως δήλωσε στην εφημερίδα Espresso ο φύλακας του αρχαιολογικού χώρου, οι δύο ηθοποιοί έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για την ιστορία κάνοντας αρκετές ερωτήσεις: «Ζήτησαν να μην υπάρχει ξεναγός, και περιηγήθηκαν στο χώρο για 45 λεπτά. Όποτε είχαν κάποια απορία με ρωτούσαν και τους απαντούσα εγώ, χωρίς όμως να κάνω την προγραμματισμένη ξενάγηση που γίνεται στο χώρο».