H αερόβια άσκηση έσβησε, ζήτω η hot yοga! Από τη Μαντόνα και τη Lady Gaga έως τον εφοπλιστή Γιώργο Τσαβλίρη και την τηλεοπτική Νάντια Μπουλέ, ο ένας μετά τον άλλον οι σταρ, διεθνείς και εγχώριοι, υποκύπτουν στη νέα μόδα που ορίζει ότι η κινησιολογία της γιόγκα θα εκτελείται πλέον σε συνθήκες…βρασμού, κάτω από τον καυτό ήλιο. Η Μύκονος προσφέρει το ιδανικό σκηνικό για τη hot yoga, οπότε ξεχάστε τις παγωμένες σαμπάνιες και την ατελείωτη χαύνωση στην ξαπλώστρα.

Όπως αναφέρει το «Πρώτο Θέμα», φέτος οι διακοπές περιλαμβάνουν υγεία και ευεξία με πρόγραμμα. Μπορεί η μόδα να ήρθε από την Ινδία μέσω ΗΠΑ, ακόμη όμως και η βασανισμένη Ελλάδα του μνημονίου δεν θα μπορούσε να αφήσει την ευκαιρία να φύγει ανεκμετάλλευτη. Η νέα τάση σωματικής άσκησης μάς χτύπησε την πόρτα μέσα στον χειμώνα, προσελκύοντας πολλούς εγχώριους επώνυμους. Υστερα από την πρώτη φάση γνωριμίας με το ελληνικό κοινό, η hot yoga… αποφάσισε να πάει κι αυτή διακοπές. Ετσι, λοιπόν, στο πασίγνωστο «Nammos» μια αίθουσα είναι ήδη ρεζερβέ για τους μυημένους, αλλά και για εκείνους που θέλουν να πάρουν το βάπτισμα του πυρός.

«Η ιδέα γεννήθηκε όταν είδα την ανταπόκριση του κόσμου», υποστηρίζει η Ελένη Πρέκα, η γυμνάστρια που έφερε τη hot yοga όχι μόνο στη Μύκονο αλλά και σε όλη την Ελλάδα. «Ολο και περισσότεροι Ελληνες μυούνται σε αυτόν τον τρόπο γυμναστικής, ο οποίος στο εξωτερικό συνιστά τη Νο 1 μόδα αυτή την περίοδο. Δεν είναι τυχαίο ότι πολλοί σταρ που ασχολούνται εντατικά με την ευεξία τους, φτάνοντας στα όρια της εμμονής, όπως η Μαντόνα, ο Ντάνιελ Κρεγκ, η Τζένιφερ Ανιστον, αλλά και παίκτες του ΝΒΑ, δηλώνουν σήμερα πιστοί της». Η Ελένη Πρέκα σημειώνει ότι το ελληνικό κοινό γνώρισε τη hot yoga πριν από περίπου έναν χρόνο και «αγαπήθηκε ιδιαίτερα, κάνοντας πολλούς να εγκαταλείψουν τους διαδρόμους και τα βαράκια των γυμναστηρίων για μια σωματική άσκηση που γίνεται αμέσως τρόπος ζωής».