Όταν ανέβηκε στη σκηνή, τα μέλη της κριτικής επιτροπής κατάλαβαν ότι είχαν να κάνουν με άλλο ένα «νούμερο» που ήθελε να κερδίσει τα 15 λεπτά δημοσιότητας που του αναλογούσαν. Όταν όμως, άνοιξε το στόμα της για να τραγουδήσει, η πλάκα έλαβε τέλος. Οι κριτές έπαθαν σοκ, το κοινό επίσης και στο τέλος του τραγουδιού σηκώθηκαν όλοι όρθιοι και την επιβράβευσαν με ένα παρατεταμένο χειροκρότημα.

Τρία χρόνια αργότερα η Σούζαν Μπόιλ είναι πλούσια, διάσημη και αποτελεί σύμβολο και είδωλο για τους ανθρώπους που πιστεύουν πως μπορούν να γίνουν διάσημοι, ακόμη και αν η εμφάνισή τους δεν προδιαθέτει για κάτι τέτοιο.

Λίγο μετά την κυκλοφορία του νέου της άλμπουμ, η σκωτσέζα τραγουδίστρια έδωσε την πιο αποκαλυπτική συνέντευξή της.

Πόσο αποκαλυπτική; Τόσο ώστε να μιλήσει για τα τραύματα της παιδικής ηλικίας της. Εξήγησε ότι ήταν υπερκινητική και πάθαινε επιληπτικές κρίσεις. Στο σχολείο, οι συμμαθητές της την πείραζαν συνεχώς και έφθαναν στο σημείο να σβήνουν τσιγάρα πάνω της! Στο σπίτι, οι αυστηροί γονείς της την προστάτευαν σε τέτοιο βαθμό, ώστε της ήταν αδύνατο να ωριμάσει με τον ίδιο ρυθμό όπως οι συνομήλικοί της.

Όσο για την ερωτική της ζωή, αυτή δεν είναι ανύπαρκτη όπως πιστεύουν οι περισσότεροι. «Θέλω να σας πω ότι κάποτε είχα φίλο. Κάποιοι λένε ότι δεν με έχει φιλήσει ποτέ κανείς, όμως αυτό δεν είναι αλήθεια. Απλώς ο πατέρας μου δεν συμπαθούσε εκείνο τον τύπο και μας ανάγκασε να χωρίσουμε».