Για άλλη μια φορά η Lady Gaga έδειξε την ευαισθησία της αποφασίζοντας να ξεκινήσει μια εκστρατεία για την καταπολέμηση του ρατσισμού που αντιμετωπίζουν οι ομοφυλόφιλοι και του φαινομένου που έχει ονομαστεί bullying. Me τον όρο αυτό περιγράφεται ο εκφοβισμός και ο αποκλεισμός που αντιμετωπίζουν στο σχολείο κυρίως παιδιά που στοχοποιούνται είτε για τη σεξουαλικότητα τους, είτε για το βάρος και την εικόνα τους είτε για την αδυναμία που έχουν ως χαρακτήρες.

Αφορμή στάθηκε η αυτοκτονία ενός 14χρονου gay, o οποίος ήταν θαυμαστής της τραγουδίστριας και αποφάσισε να βάλει τέλος στη ζωή του λόγω του ότι χρόνια δεχόταν το χλευασμό από τους συνομήλικους του και ένιωθε ότι ψυχικά δεν μπορεί να το αντέξει.

Η τραγική ειρωνία είναι ότι ο αυτόχειρας,Jamey Rodemeyer, τον προηγούμενο Μάιο είχε ανεβάσει στο Youtube ένα βίντεο για να εκφράσει την αισιοδοξία του ότι το φαινόμενο θα περιοριστεί και δεν θα υπάρξουν άλλες αυτοκτονίες εφήβων.

Η εκκεντρική της ποπ Lady Gaga, που συχνά υπερασπίζεται τα δικαιώματα τον gay έγραψε στην προσωπική της σελίδα στο twitter: « Πέρασα τις τελευταίες μέρες κλαίγοντας, έχω μέσα μου μεγάλο θυμό για το θάνατο του Jeremy, ο εκφοβισμός και ο χλευασμός των εφήβων είναι έγκλημα,το bullying πρέπει να θεωρείται παράνομη και εγκληματική συμπεριφορά». Και πρόσθεσε ότι σκοπεύει να αγωνιστεί για την καταπολέμηση του φαινομένου: « Θα συναντήσω τον Πρόεδρο της Αμερικής, Μπάρακ Ομπάμα και θα εισηγηθώ να θεσπιστούν νόμοι. Το φαινόμενο πρέπει να σταματήσει, η γενιά μας έχει τη δύναμη να το σταματήσει.»