«Δεν έγινα ηθοποιός για να είμαι παντού και πάντα, παρά μόνο όταν το νιώθω εγώ ο ίδιος και νιώθω ότι το αποτέλεσμα είναι καλό» δηλώνει ο Αποστόλης Τότσικας.

Ο ηθοποιός που γνώρισε την επιτυχία με τη σειρά «Μαζί σου» το 2006, γύρισε την πλάτη του στις «σειρήνες» που τον ήθελαν το επόμενο teen idol και επέλεξε αλλά επελέγη επίσης από τον Γερμανό σκηνοθέτη Πέτερ Στάιν να παίξει τον Ορέστη στην Επίδαυρο.

Ο Αποστόλης Τότσικας δηλώνει ότι έχει μεγαλύτερη αδυναμία στο θέατρο και τον κινηματογράφο και λιγότερο στην τηλεόραση. Αυτή την περίοδο πρωταγωνιστεί στην σειρά «Κόκκινος Ουρανός» και αποδεικνύει πόσο ταλαντούχα μπορεί να είναι η νέα γενιά ηθοποιών.

Σε συνέντευξη που έδωσε στο περιοδικό «Glam», όταν ρωτήθηκε για το μέλλον του ελληνικού κινηματογράφου, δήλωσε ότι το βλέπει με αισιοδοξία καθώς υπάρχουν κινηματογραφιστές που ρισκάρουν συνέχεια.

Τηλεόραση ασφαλώς και παρακολουθεί αλλά προτιμά τα κανάλια τύπου Discovery, όσο για τον ελεύθερο του χρόνο προτιμάει να παίζει και να ακούει μουσική αλλά και να βλέπει τους φίλους του.

Στην ερώτηση αν καβάλησε το καλάμι μετά την συμμετοχή του στην Επίδαυρο, απάντησε: «Γιατί να καβαλήσω το καλάμι; Για καλάμια είμαστε; Εδώ ο κόσμος καίγεται και σίγουρα δεν γυρίζει γύρω από μένα».