Με την ανακοίνωση της ενοχής για τους δύο κατηγορούμενους προχώρησε η ακροαματική διαδικασία στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, στην πολύκροτη υπόθεση του revenge porn με θύμα την Ιωάννα Τούνη.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχους τόσο τον πρώην σύντροφό της όσο και το άτομο που κατηγορείται για τη βιντεοσκόπηση του υλικού χωρίς τη συγκατάθεσή της.

Στον τότε σύντροφό της επιβλήθηκε φυλάκιση τεσσάρων ετών με αναστολή και δεν του αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά, ενώ, σε αυτόν που τραβούσε το βίντεο επιβλήθηκε φυλάκιση τριών ετών με αναστολή και του αναγνωρίστηκε αυτό του πρότερου σύννομου βίου. Και οι δύο αφέθηκαν ελεύθεροι μέχρι το Εφετείο.

«Μετά από 9 χρόνια έχουμε φτάσει εδώ»

Νωρίτερα, κατά την είσοδό της στο δικαστικό μέγαρο, η Ιωάννα Τούνη εμφανίστηκε φανερά αγχωμένη αλλά αποφασισμένη. Μιλώντας στους δημοσιογράφους που την περίμεναν, στάθηκε στην πολυετή αναμονή μέχρι να φτάσει η υπόθεση στην τελική της κρίση.

«Δικαίωση περιμένω και τίποτα άλλο. Δεν το πιστεύω ότι μετά από 9 χρόνια έχουμε φτάσει εδώ. Χαρούμενη νιώθω για αρχή γιατί έχω έρθει εδώ με την αλήθεια. Είμαι πάρα πολύ αγχωμένη, δεν ξέρω αν κατάφερα να κοιμηθώ σήμερα. Είναι και κάπως οξύμωρο ότι σήμερα είναι Πρωταπριλιά, αλλά εύχομαι και ελπίζω ότι δεν θα υπάρξουν άλλα ψέματα και ότι μόνο η αλήθεια θα ακουστεί».

Το κατηγορητήριο και η διακίνηση του υλικού

Η υπόθεση αφορά γεγονότα που εκτυλίχθηκαν το 2017, όταν οπτικοακουστικό υλικό της παθούσας μαγνητοσκοπήθηκε εν αγνοία της και στη συνέχεια διακινήθηκε σε τρίτα πρόσωπα, καταλήγοντας σε ιστοσελίδες πορνογραφικού περιεχομένου.

Στο εδώλιο κάθονται ο πρώην σύντροφος της Ιωάννας Τούνη, ο οποίος απεικονίζεται στο επίμαχο βίντεο, και ένας ακόμη άνδρας που φέρεται να έκανε την καταγραφή. Μετά από σειρά αναβολών και διακοπών, η σημερινή απόφαση επί της ενοχής αποτελεί το προτελευταίο βήμα πριν την οριστική αυλαία της δίκης, η οποία θα πέσει με την ανακοίνωση των ποινών.