Θλίψη έχει σκορπίσει στον καλλιτεχνικό κόσμο ο θάνατος του Γεράσιμου Μιχελή. Ο ηθοποιός που έγινε ευρέως γνωστός μέσα από τον ρόλο του «κακού» στη σειρά του Γιώργου Καπουτζίδη στο Παρά Πέντε, έφυγε από τη ζωή μετά από ασθένεια την οποία «υπέμεινε με δοξολογία και ειρήνη ψυχής», όπως αναφέρεται στην ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, όπου ανακοινώθηκε η θλιβερή είδηση του θανάτου του.
Από τους πρώτους που αποχαιρέτησαν τον ηθοποιό, ήταν ο συμπρωταγωνιστής του στο Παρά Πέντε, Αργύρης Αγγέλου, ο οποίος σε story στο Instagram ανέβασε μία φωτό του Μιχελή, γράφοντας: «Αντίο Γεράσιμε».

Το δικό του «αντίο» στον Γεράσιμο Μιχελή έστειλε μέσα από το Instagram και ο Σπύρος Μπιμπίλας, ο οποίος στη λεζάντα της ανάρτησής του έγραψε: «Μέσα στη σημερινή μέρα των εντάσεων και της δικαίωσης έρχεται μετά και την ανακοίνωση του θανάτου της παλαίμαχης Μαρίκας Βαξεβανίδου ένα θλιβερό νέο που μας γεμίζει οδύνη. Ο αγαπημένος φίλος και συνάδελφος Γεράσιμος Μιχελής μετά από μια τεράστια ταλαιπωρία υγείας έφυγε από την ζωή και αφήνει πιο φτωχό τον χώρο μας… Ένας τόσο σπουδαίος ηθοποιός και εργατικός άνθρωπος, τόσο χρήσιμος για το θέατρό μας να φεύγει τόσο νωρίς.. Καλό σου ταξίδι γλυκέ μας φίλε και συνάδελφε.»
«Έφυγε “για ένα άλλο φως”»
Η θλιβερή είδηση έγινε γνωστή μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό του ηθοποιού στο Facebook. «Σήμερα το πρωί, ο αγαπημένος μας Γεράσιμος έφυγε “για ένα άλλο φως”… Θα ειδοποιήσουμε όλους τους φίλους για τον αποχαιρετισμό του», αναφέρεται σε ανάρτηση στον λογαριασμό του.
«Με βαθιά θλίψη και με πίστη στη ζωοποιό Ανάσταση», η ενορία Αγίου Νικολάου Ραγκαβά ανακοίνωσε «την εκδημία του αγαπημένου μας αδελφού, Γεράσιμου Μιχελή, ηθοποιού, ποιητή και αφοσιωμένου μέλους της ενορίας μας».
Όπως σημειώνεται μεταξύ άλλων, στην ίδια ανάρτηση, «ο Γεράσιμος Μιχελής γεννήθηκε στην Αθήνα το 1955. Αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου το 1977 και ξεκίνησε αμέσως τη σταδιοδρομία του στο Θέατρο Τέχνης του Καρόλου Κουν. Εκεί συμμετείχε σε σπουδαίες παραστάσεις αρχαίου δράματος, όπως “Οιδίπους Τύραννος”, “Αντιγόνη” και “Ηλέκτρα”, ενώ ξεχώρισε και σε έργα σύγχρονου ελληνικού θεάτρου, όπως του Ιάκωβου Καμπανέλλη και του Δημήτρη Κεχαΐδη».
«Στην τηλεόραση, αγαπήθηκε από το ευρύ κοινό μέσα από δημοφιλείς σειρές. Εξέδωσε ποιητικές συλλογές, οι οποίες αποτύπωσαν την πνευματική του αναζήτηση και τη βαθιά του σχέση με τον άνθρωπο και τον Θεό», αναφέρεται επίσης στην ανακοίνωση, στην οποία επισημαίνεται ακόμη πως: «Την ασθένειά του την υπέμεινε με δοξολογία και ειρήνη ψυχής».