Ένας από τους πιο δημοφιλείς και διαχρονικούς ροκ καλλιτέχνες των τελευταίων 50 χρόνων, ο αειθαλής Λένι Κράβιτζ, γίνεται σήμερα, 26 Μαΐου, 60 ετών.

Τραγουδιστής, μουσικός, κιθαρίστας, fashion icon, ηθοποιός, παραγωγός, συνθέτης και ακτιβιστής, ο πολυτάλαντος αυτός καλλιτέχνης πορεύεται, εδώ και τέσσερις δεκαετίες, στους δρόμους της ροκ μουσικής.

Το νέο του άλμπουμ με τίτλο «Blue Electric Light» περιλαμβάνει 12 τραγούδια που έγραψε και ηχογράφησε μαζί με τον μακροχρόνιο συνεργάτη του και κιθαρίστα, Craig Ross, παίζοντας ο ίδιος τα περισσότερα όργανα στο στούντιό του στις Μπαχάμες.

Mε σχεδόν 40 χρόνια σπουδαίας καριέρας ο Λένι Κράβιτζ παραμένει ένας από τους μεγαλύτερους ροκ καλλιτέχνες όλων των εποχών. Όλα τα άλμπουμ του έχουν κατακτήσει χρυσές και πολύ-πλατινένιες διακρίσεις, με τον ίδιο να εξελίσσεται σε συλλέκτη βραβείων χάρη στα αμέτρητα hits του.

O τέσσερις φορές βραβευμένος με Grammy έχει κυκλοφορήσει 11 άλμπουμ καταγράφοντας πωλήσεις που έχουν ξεπεράσει τα 40 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως. Πρόσφατα έλαβε το «Music Icon Award» στα People’s Choice Awards, ενώ τιμήθηκε με το δικό του αστέρι στη διάσημη Λεωφόρο της Δόξας στο Χόλιγουντ.

Η συναυλία στην Αθήνα

Ο Λένι Κράβιτζ θα επισκεφθεί φέτος το καλοκαίρι τη χώρα μας και μετά από 16 ολόκληρα χρόνια θα δώσει μια συναυλία στις 2 Αυγούστου στο ΟΑΚΑ, στο πλαίσιο του φεστιβάλ «AthensRocks». Το κοινό θα έχει έτσι την ευκαιρία να παρακολουθήσει στη σκηνή ένα από τα σημαντικότερα rock icons της εποχής μας.

Θα τραγουδήσει πριν από τον τελικό του UEFA Champions League στο Λονδίνο

Ο Λένι Κράβιτς είναι, επίσης, ο καλλιτέχνης που θα προλογίσει με μια συναυλία τον τελικό του UEFA Champions League. Ο ροκ σταρ θα ανέβει στη σκηνή και θα παρουσιάσει για πρώτη φορά τα νέα του τραγούδια από το άλμπουμ «Blue Electric Light».

«Αισθάνομαι πραγματικά γεμάτος ενέργεια ενόψει της εμφάνισής μου στον τελικό του UEFA Champions League by Pepsi στο Λονδίνο, μια πόλη που κατέχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου. Θα είναι ένα συναρπαστικό γεγονός πριν από έναν τελικό που σημαίνει τόσο πολλά για πολλούς. Είναι μια τέλεια αφορμή για να βρεθούμε όλοι μαζί και να απολαύσουμε λίγη μουσική και το αίσθημα της συντροφικότητας και της ενότητας. Ανυπομονούμε να σας δείξουμε τι έχουμε ετοιμάσει», ανέφερε σε δήλωσή του ο Λένι Κράβιτζ.

Σημειώνεται ότι ο πολυαναμενόμενος τελικός μεταξύ της Ντόρτμουντ και της Ρεάλ Μαδρίτης θα πραγματοποιηθεί τo Σάββατο 1 Ιουνίου στο εμβληματικό στάδιο Γουέμπλεϊ του Λονδίνου.

Ζει σε τροχόσπιτο στις Μπαχάμες, τρώει τα δικά του λαχανικά και γυμνάζεται έξω στη φύση

O Λένι Κράβιτζ ζει στις Μπαχάμες σε ένα τροχόσπιτο και έχει δικό του κήπο όπου καλλιεργεί τα δικά του λαχανικά. Είναι χορτοφάγος, αποφεύγει τη ζάχαρη και τρώει κυρίως ωμά λαχανικά. Γυμνάζεται καθημερινά έξω στη φύση, έχοντας τον personal trainer του σε βιντεοκλήση. Κάνει βάρη καθισμένος στον κορμό ενός δέντρου και του αρέσει να κάνει sup στη θάλασσα και ποδήλατο στη φύση. Οδηγεί έναν σκαραβαίο και έχει για παρέα τα δύο του σκυλιά.

Ο ταλαντούχος μουσικός στα 60 του έχει αποκτήσει ένα καλλίγραμμο σώμα και αυτό είναι αποτέλεσμα υγιεινής διατροφής και γυμναστικής.

Φοράει ψηλοτάκουνα στο κόκκινο χαλί και δερμάτινο παντελόνι στο γυμναστήριο

Στον δρόμο που χάραξε ο Χάρι Στάιλς, ο Λένι Κράβιτζ είναι από τους celebrities που φορούν ψηλοτάκουνα παπούτσια και είναι cool. Τον έχουμε δει πολλές φορές να φοράει ψηλοτάκουνες μπότες στο κόκκινο χαλί, αλλά και στις φωτογραφίες του στο Instagram.

Πρόσφατα έγινε viral όταν δημοσίευσε ένα βίντεο στο προφίλ του στο Instagram με τον ίδιο να φοράει δερμάτινο παντελόνι και να κάνει γυμναστική.

«Έχω κι εγώ ανασφάλειες», παραδέχτηκε

Ο Λένι Κράβιτζ έδωσε πρόσφατα συνέντευξη στην εκπομπή «CBS Mornings» και παραδέχτηκε στην παρουσιάστρια και δημοσιογράφο, Gayle King, πως έχει ανασφάλειες.

«Ο κόσμος με κοιτάζει και νομίζει ότι νιώθω αυτοπεποίθηση για ό,τι κάνω και μέχρι ενός σημείου έτσι είναι. Αλλά, όπως όλοι οι άνθρωποι, έτσι κι εγώ έχω τις ανασφάλειές μου», σημείωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Για κάποιον λόγο, μερικές φορές, νιώθω ακόμη εκείνο το 16χρονο παιδί που προσπαθεί να κλείσει ένα δισκογραφικό συμβόλαιο».

Ο γάμος του με τη Λίζα Μπονέ και η κόρη τους, Ζόε

To 1987 o Λένι Κράβιτζ παντρεύτηκε την αγαπημένη του, Λίζα Μπονέ. Ο τραγουδιστής τότε συστηνόταν με το καλλιτεχνικό όνομα «Romeo Blue». Η Λίζα Μπονέ ήταν ήδη διάσημη από τη συμμετοχή της στην επιτυχημένη σειρά «The Cosby Show», όπου υποδυόταν την κόρη του Μπιλ Κόσμπι. Το ζευγάρι ερωτεύτηκε κεραυνοβόλα στα παρασκήνια μίας συναυλίας. Ήταν και οι δύο αφροαμερικανικής και εβραϊκής καταγωγής.

Το ζευγάρι απέκτησε μια κόρη, τη Ζόε, το 1988 και αποφάσισε να χωρίσει το 1993. «Όταν ήμουν μικρή, δεν έβλεπα πολύ συχνά τον μπαμπά μου, μόνο 2 με 3 φορές τον χρόνο. Δεν είναι ότι δεν ήθελε να με βλέπει, απλώς η καριέρα του είχε αρχίσει να απογειώνεται και είχε πάρα πολλές υποχρεώσεις. Αλλά όταν βλέπεις έναν συμπαθητικό τύπο που μπαινοβγαίνει στη ζωή σου, νομίζεις ότι είναι κάτι σαν τον Άγιο Βασίλη. Παίρνει μυθικές διαστάσεις, τον βλέπεις σαν ήρωα. Μεγαλώνοντας, κατάλαβα ότι αυτό ήταν πολύ άδικο για τη μητέρα μου, η οποία έβαλε σε δεύτερη μοίρα την καριέρα της για να με μεγαλώσει», έχει δηλώσει η κόρη του Λένι Κράβιτζ.