Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλετον «αισθάνονται έντονο άγχος» με την ιδέα να αναλάβουν τα ηνία από τον βασιλιά Κάρολο Γ’, σύμφωνα με ειδικό σε βασιλικά θέματα. Από τότε που ανακοίνωσε δημοσίως τη διάγνωση του καρκίνου του τον Φεβρουάριο, ο 75χρονος μονάρχης αναγκάστηκε να πατήσει «φρένο» σε μεγάλο μέρος της βασιλικής του ατζέντας και έχει αναλάβει λιγότερα καθήκοντα δημοσίως.

Τον επόμενο μήνα, η νύφη του, Κέιτ Μίντλετον, αποκάλυψε ότι δίνει τη δική της μάχη με τον καρκίνο.

Καθώς ο Κάρολος συνεχίζει να λαμβάνει θεραπεία, ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα της Ουαλίας φέρονται να βρίσκονται στο επίκεντρο των συζητήσεων για τη διαδοχή – οι οποίες τους έχουν κάνει να αισθάνονται «έντονα ανήσυχοι».

Ο βασιλιάς Κάρολος και η Κέιτ Μίντλετον

«Τα νέα για τον καρκίνο του Καρόλου έχουν φέρει τον Ουίλιαμ και την Κέιτ τρομακτικά κοντά στην άνοδο στον θρόνο», έγραψε η πρώην συντάκτρια του «Vanity Fair», Tina Brown, σύμφωνα με τη «Mirror».

«Η προοπτική αυτή, όπως μου λένε, τους προκαλεί έντονο άγχος».

Μόλις ο Ουίλιαμ, ο διάδοχος του θρόνου, γίνει βασιλιάς του Ηνωμένου Βασιλείου, αναμένεται ότι η 42χρονη Μίντλετον θα στεφθεί βασίλισσα και θα αναλάβει πολύ περισσότερες βασιλικές υποχρεώσεις από ό,τι σήμερα.

Καθώς τα δύο μέλη της υποβάλλονται σε θεραπεία, η βασιλική οικογένεια αναγκάστηκε να προχωρήσει σε σημαντικό ανασχηματισμό. Η βασίλισσα Καμίλα, η πριγκίπισσα Άννα, ο πρίγκιπας Εδουάρδος και η σύζυγός του, η Σοφί, η δούκισσα του Εδιμβούργου, έχουν αναλάβει ο καθένας έναν πιο ενεργό ρόλο κατά την απουσία του βασιλιά.

Παρ’ όλα αυτά, ο Κάρολος δεν φαίνεται να μένει για πολύ εκτός δράσης. Βασιλικές πηγές υποστηρίζουν ότι ο βασιλιάς βρίσκεται στο στάδιο του σχεδιασμού μιας περιοδείας δύο εβδομάδων στην Αυστραλία με την Καμίλα, που θα ξεκινήσει αργότερα φέτος.