Ο Τζώνυ Θεοδωρίδης και η Φωτεινή Τσακίρη πόζαραν ως Ιησούς και Παναγία για τις ανάγκες μιας φωτογράφισης που πραγματοποίησε το free press περιοδικό «ΚΟΙΤΑ». 

Ο ηθοποιός, Τζώνυ Θεοδωρίδης, εμφανίζεται στις φωτογραφίες να αναπαριστά τον Εσταυρωμένο, με στεφάνι από αγκάθια στο κεφάλι του και αίματα να τρέχουν στο πρόσωπό του.

Η ηθοποιός, Φωτεινή Τσακίρη, αναπαρίστησε την Παναγία φορώντας μαύρο χιτώνα.

Οι δύο ηθοποιοί μίλησαν στην εκπομπή «Breakfast@Star» όσο βρισκόντουσαν στα παρασκήνια της φωτογράφισης. Ο Τζώνυ Θεοδωρίδης δήλωσε πως ο κόσμος θα αποδεχτεί τη φωτογράφιση και δεν θα προκληθούν αντιδράσεις.

«Είναι ένα πολύ ωραίο κόνσεπτ που ελπίζω να πάει καλά. Μου πρότειναν να κάνω τον Ιησού Χριστό. Δεν ξέρω τώρα τι έχουν στο μυαλό τους, θα βγει όμως κάτι καλό σίγουρα. Έτσι όπως θα το δώσουν θα βγει καλό και θα το αποδεχθεί καλά ο κόσμος. Δεν νομίζω να προκαλέσει αντιδράσεις, δεν είμαι από τους ανθρώπους που προκαλώ εύκολα. Είμαι έτοιμος για τα αρνητικά σχόλια, σε αυτή τη δουλειά είσαι πάντα έτοιμος για όλα» είπε ο Τζώνυ Θεοδωρίδης.

Η Φωτεινή Τσακίρη σημείωσε με τη σειρά της: «Είναι μοναδική εμπειρία το να ενσαρκώνεις την Παναγία. Μπορεί να μην είναι ένα έργο με αρχή, μέση και τέλος, αλλά αυτή η στιγμή που προσπαθείς να ενσαρκώσεις έστω μια στιγμή, ένα καρέ είναι πολύ ιδιαίτερη και μοναδική. Ανυπομονώ και ελπίζω ο κόσμος να το αποδεχθεί με πολλή αγάπη, γιατί με πολλή αγάπη το κάναμε κι εμείς».

Oσο για τις αντιδράσεις που μπορεί να προκύψουν, η ηθοποιός δήλωσε: «Αντιδράσεις υπάρχουν πάντα για όλα τα θέματα πια. Διανύουμε δύσκολες και περίεργες εποχές, είμαστε όλοι με ακονισμένα νύχια και έτοιμοι να σχολιάσουμε τους πάντες και τα πάντα. Μπορεί κάποιοι να σκανδαλιστούν αλλά μπορώ να διαβεβαιώσω ότι τουλάχιστον οι προθέσεις μας δεν ήταν κακές. Εγώ δεν ένιωσα ούτε μία στιγμή από τον τρόπο που έγινε, ότι είναι κάτι που προσβάλλει τη θρησκεία. Ίσα-ίσα θεωρώ ότι την υμνεί».

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που το περιοδικό «ΚΟΙΤΑ» συνεργάστηκε με ηθοποιό για να αναπαραστίσει τον Ιησού. Το 2022 ο Παντελής Καναράκης είχε φωτογραφηθεί ως Ιησούς με 7 ιερείς να προσφεύγουν στη Δικαιοσύνη κατά του ηθοποιού, ενώ ταυτόχρονα με τη μήνυσή τους ζητούσαν να αποσυρθεί το συγκεκριμένο τεύχος.

Το περιοδικό είχε τότε προχωρήσει στην παρακάτω ανακοίνωση:

«Το συγκεκριμένο concept είχε σαν στόχο να κάνει ένα κοινωνικό σχόλιο για την κατάντια του πλανήτη, τις αρρώστεις, τους πολέμους και όλα τα δεινά που μαστίζουν αυτή τη στιγμή την ανθρωπότητα. Για αυτό και οι φωτογραφίες δείχνουν τον σύγχρονο άνθρωπο να φορά ακάνθινο στεφάνι που συμβολίζει τα δεινά […] Λυπούμαστε βαθύτατα εάν η τελική εικόνα έφερε τα αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που περιμέναμε. Σεβόμενοι όμως τις ενστάσεις που προκλήθηκαν, είμαστε πρόθυμοι να μην κυκλοφορήσουμε τις συγκεκριμένες φωτογραφίες και εφόσον το έντυπο δεν έχει βγει προς κυκλοφορία ακόμα, δεν θα βγει, διότι σκοπός μας δεν ήταν να προκαλέσουμε».