Όσο το βρετανικό παλάτι τηρεί σιγή ιχθύος για το πρόβλημα υγείας που πέρασε η πριγκίπισσα Κέιτ Μίντλετον,τον Ιανουάριο, τόσο οι φήμες φουντώνουν. Μια φωτογραφία που κυκλοφόρησε από την πρώτη δημόσια εμφάνιση της Κέιτ, τη Δευτέρα, έξω από το Ουίνσδορ, μετά τη νοσηλεία της που ακολούθησε της επέμβασης στην κοιλιακή χώρα, φαίνεται πως «πυροδότησε» πληθώρα σχολίων.

Η απουσία ενημέρωσης αλλά και η μεγάλη καθυστέρηση στον χρόνο ανάρρωσής της προκαλούν ανησυχία για την υγεία της σε μεγάλη μερίδα βρετανών πολιτών. Τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης παρατήρησαν κάτι περίεργο στην όψη της Κέιτ, ενώ αυτή βρισκόταν καθ’ οδόν προς το κάστρο του Ουίνσδορ μαζί με τη μητέρα της, Κάρολ. Στο κάθισμα του συνοδηγού η πριγκίπισσα εθεάθη με πρησμένο πρόσωπο και γυαλιά ηλίου, ενώ από το όχημα απουσίαζαν και μέλη της ασφάλειάς της.

Ακόμη δεν έχει αποσαφηνιστεί σε τι είδους επέμβαση υποβλήθηκε η Κέιτ και γιατί χρειάζεται να περιμένει άλλους δύο μήνες, για να αρχίσει τις δημόσιες εμφανίσεις. Την ίδια στιγμή, τα διεθνή ΜΜΕ κάνουν λόγο για διαφορετική εικόνα της πριγκίπισσας, ενώ κάποια αναρωτιούνται εάν πράγματι είναι εκείνη ή κάποια άλλη, σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα «Marca». Το μόνο σίγουρο είναι ότι το τοπίο γύρω από την ακριβή κατάσταση της υγείας της παραμένει θολό.

Σημειώνεται πως η πρώτη επίσημη υποχρέωση της Κέιτ Μίντλετον, που αναρρώνει από τις 17 Ιανουαρίου, οπότε και υπεβλήθη σε επέμβαση στην κοιλιακή χώρα, είναι προγραμματισμένη για τις 8 Ιουνίου 2024, δηλαδή πολύ μετά το Πάσχα, οπότε και αναμενόταν ότι θα επέστρεφε στα βασιλικά της καθήκοντα.

Την ίδια ώρα, αναπάντητο παραμένει το ερώτημα εάν ο βασιλιάς Κάρολος, που λαμβάνει θεραπεία για τον καρκίνο, θα παραστεί σε μία από τις παρελάσεις που διοργανώνονται στο πλαίσιο του Trooping the Colour στις 15 Ιουνίου, για να επιθεωρήσει τις παρελάσεις. Μέχρι στιγμής το Μπάκιγχαμ δεν έχει επιβεβαιώσει την παρουσία του μονάρχη.