Η Κέιτ Μίντλετον εμφανίστηκε χθες δημοσίως για πρώτη φορά μετά τη νοσηλεία της στα μέσα Ιανουαρίου, όπως ανέφεραν αρκετά βρετανικά μέσα ενημέρωσης, ενώ κάποια αμερικανικά μέσα δημοσίευσαν φωτογραφία της πριγκίπισσας της Ουαλίας μέσα σε αυτοκίνητο κοντά στο Λονδίνο.

Η 42χρονη πριγκίπισσα νοσηλεύτηκε στις 16 Ιανουαρίου έπειτα από χειρουργική επέμβαση στην κοιλιακή χώρα. Οι λόγοι αυτής της επέμβασης παραμένουν άγνωστοι, αλλά δεν πρόκειται για καρκίνο, σύμφωνα με βρετανικά ΜΜΕ.

Η τελευταία φορά που εθεάθη δημοσίως η Κέιτ ήταν ανήμερα τα Χριστούγεννα όταν παρακολούθησε, μαζί με τον σύζυγό της, Ουίλιαμ, και τα τρία τους παιδιά, τη χριστουγεννιάτικη λειτουργία στην εκκλησία του Σάντριγχαμ στο Νόρφολκ.

Δημοσιεύοντας μια φωτογραφία και επικαλούμενο αυτόπτη μάρτυρα, το αμερικανικό μέσο ενημέρωσης για τη σόου μπίζνες «Entertainment Tonight» ισχυρίστηκε ότι η πριγκίπισσα Κέιτ εθεάθη κοντά στο Λονδίνο το πρωί της Δευτέρας. Στη φωτογραφία που αποφάσισαν να μη δημοσιεύσουν τα βρετανικά ΜΜΕ, η σύζυγος του διαδόχου του θρόνου, φορώντας μαύρα γυαλιά ηλίου, κάθεται στη θέση του συνοδηγού σε όχημα που οδηγεί η μητέρα της.

Σύμφωνα με την «Daily Mail», η φωτογραφία δεν κυκλοφόρησε στο Ηνωμένο Βασίλειο, επειδή το Παλάτι του Κένσινγκτον, η επίσημη κατοικία του πριγκιπικού ζεύγους, «ζήτησε να της επιτραπεί να αναρρώσει ιδιωτικά».

Το παλάτι κατά τη νοσηλεία της είχε ανακοινώσει ότι η Κέιτ θα παρέμενε στο νοσοκομείο για περίπου 10 με 14 ημέρες, μια σχετικά μεγάλη διάρκεια που προκάλεσε πολλές εικασίες στα βρετανικά ταμπλόιντ, στα οποία η πριγκίπισσα γίνεται συχνά πρωτοσέλιδο.

Ιδιαίτερα δημοφιλής στο Ηνωμένο Βασίλειο, η Κέιτ αναρρώνει στο σπίτι της οικογένειας στο Ουίνδσορ, στο δυτικό Λονδίνο, και δεν αναμένεται να επιστρέψει στη δημόσια ζωή πριν από το Πάσχα, στις 31 Μαρτίου.