Τις φωνές τους κατά της εμπόλεμης κατάστασης που επικρατεί στην Γάζα ένωσαν Έλληνας ηθοποιοί και έστειλαν το δικό τους μήνυμα. Η πρωτοβουλία ανήκει στον ηθοποιό και μαραθωνοδρόμο Άγη Εμμανουήλ ο οποίος το 2021 έτρεξε μέχρι τη Γλασκώβη με στόχο να ευαισθητοποιήσει το κοινό.

Ο στόχος του συγκεκριμένου βίντεο είναι να ευαισθητοποιηθεί κι άλλος κόσμος για την εμπόλεμη κατάσταση στη Γάζα.

Μεταξύ όσων μιλούν στο βίντεο είναι: οι Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Ιωάννα Ασημακοπούλου, Γιώργος Χρανιώτης, Δημήτρης Λάλος, Μυρτώ Αλικάκη, Ρένος Ρώτας, Σπύρος Μπιμπίλας.

Ο Άγης Εμμανουήλ αναφέρει σχετικά: «Δεν παίρνουμε θέση υπέρ ή κατά του ενός ή του άλλου εμπλεκόμενου σε αυτόν τον (έναν ακόμα) απεχθή πόλεμο. Παίρνουμε θέση υπέρ του αυτονόητου και κατά του πολέμου, υπέρ των αδύναμων, των αμάχων, των παιδιών και κατά του Φόβου και του Ολέθρου. Τον φόβο που επίσης μας κάνει απαθείς και ανενεργούς».

Στη συνέχεια, προσθέτει για τους ανθρώπους που συμμετείχαν στο βίντεο: «Χαίρομαι λοιπόν πολύ, που χωρίς δεύτερη σκέψη υπάρχουν άνθρωποι, συνάδελφοι, που υπερασπίζονται το αυτονόητο. Ο Γεράσιμος, η Ιωάννα, ο Γιώργος, ο Όθωνας, ο Γιώργος, η μικρή Δανάη, ο Αλέξανδρος, η Κατερίνα, ο Δημήτρης, η Μυρτώ, ο Χιου, ο Ρένος,ο Σπύρος και άνθρωποι όπως ο Γιώργος ο Ταϊφάκος που διέθεσε τον υπερπολύτιμο χρόνο του για να κάνει όσο περισσότερο “ελκυστική” την εικόνα της εν λόγω προσπάθειας».

Τέλος, κλείνει το μήνυμά του, τονίζοντας: «Ο πόλεμος και ο θάνατος χιλιάδων παιδιών δεν θα σταματήσει, αν ένα ελάχιστο ποσοστό των ανθρώπων φωνάξουν. Θα σταματήσει αν η απάντηση στο ερώτημα που θέτει σε όλους μας ο Παλαιστίνιος πάστορας Munther Isaac “που είσαι όταν στη Γάζα διαπράττεται μια γενοκτονία;”, θα είναι “είμαι παρόν για να κάνω αυτό που πρέπει ώστε να σταματήσει ο πόλεμος”».