Ο βασιλιάς Κάρολος διαγνώστηκε με καρκίνο και ένα από τα άτομα που έσπευσαν αμέσως στο πλευρό του, ήταν ο γιος του πρίγκιπας Χάρι, που έκανε απροειδοποίητο ταξίδι από τις ΗΠΑ στο Λονδίνο.

Για 45 λεπτά συνομίλησε με τον Βρετανό μονάρχη, αφήνοντας στην άκρη την κόντρα του, ενώ δεν συναντήθηκε με τον αδερφό του και διάδοχο του θρόνου, ή άλλο συγγενή. Αρκετοί θεώρησαν ότι σαν γιος, έκανε το χρέος να σταθεί δίπλα στον πατέρα του, αλλά μία μέρα μετά προχώρησε σε μια κίνηση που προκάλεσε αντιδράσεις.

Συγκεκριμένα, έδωσε παρέστη σε εκδήλωση για την απονομή βραβείων του Αμερικανικού Ποδοσφαίρου (NFL) και όχι μόνο όταν όλο χαμόγελα, αλλά έκανε πάρα πολλά αστεία και καμία αναφορά στην υγεία του Καρόλου.

Ο Πρίγκιπας Χάρι
Ο πρίγκιπας Χάρι στην απονομή βραβείων του Αμερικανικού Ποδοσφαίρου

«Πραγματικά λατρεύω το πώς μας κλέψατε το ράγκμπι» ανέφερε ο Χάρι, ο οποίος είναι λάτρης του αθλήματος. Στη συνέχεια αστειεύτηκε με το πώς η πάσα είναι προς τα εμπρός στο ποδόσφαιρο, αντί προς τα πίσω όπως στο ράγκμπι. Ή πώς το NFL χρειάζεται διάλειμμα κάθε 15 δευτερόλεπτα παιχνιδιού». «Όλα όσα κάνετε μέσα και έξω από το γήπεδο είναι πραγματικά αξιοσημείωτα. Αποτελείτε πρότυπα για εκατομμύρια ανθρώπους με τον τρόπο που συμπεριφέρεστε και με τον τρόπο που προσφέρετε», είπε ευδιάθετος ο Χάρι.

Έτσι, σύμφωνα με την Daily Mail, ορισμένοι θεωρούν ότι ταξίδεψε στο Λονδίνο, ώστε να δει πρώτα τον πατέρα του, πριν κάνει επίσημη εμφάνιση μετά τον καρκίνο, χωρίς να έχει μιλήσει μαζί του.

«Ο Χάρι σκέφτεται μόνο τον εαυτό του», είναι μια ατάκα που αναπαρήγαγαν πολλοί χρήστες της πλατφόρμας Χ, με αρκετούς να υπενθυμίζουν ότι δεν μιλούσε με τα καλύτερα λόγια για τον Κάρολο στην αυτοβιογραφία που εξέδωσε.