Ο σχεδιαστής μόδας και αντιπρόεδρος της ελληνικής ένωσης σχεδιαστών μόδας, Βασίλης Ζούλιας, ο οποίος έχει σχεδιάσει ρούχα για την σειρά Emily in Paris, μίλησε στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» για τις τάσεις της μόδας, τα ρούχα που επιλέγουν οι Έλληνες για τις γιορτές, και για τις προϋποθέσεις της επιτυχίας στον χώρο της αγοράς ένδυσης.

«Είναι ωραίο να αναγνωρίζεται η δουλειά σου σε διεθνές επίπεδο, και να το βλέπεις αυτό να συμβαίνει μέσα σε μία νύχτα, μας έδωσε χαρά αυτό, ήταν ευχάριστο. Είναι καλό κάποιος σχεδιαστής να έχει μία γραμμή, η οποία να είναι αναγνωρίσιμη. Ήταν πολύ σημαντική συνεργασία. Δεν κάνω μόνο υψηλή ραπτική γιατί και το Prêt-à-porter είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της δουλειάς μου», ανέφερε χαρακτηριστικά για τη δουλειά του στην πετυχημένη σειρά του Netflix και πρόσθεσε:

«Υπάρχει πολύ δυνατή ελληνική μόδα αυτή την στιγμή στην Ελλάδα. Αφού μπορώ εγώ μπορούν και άλλοι, και έχουν διαπρέψει πολλοί επίσης. Ας αφήσουμε τις γυναίκες να κάνουν ό,τι θέλουν. Αν οι γυναίκες κάτσουν σπίτι τους 3 μέρες θα καταρρεύσει η παγκόσμια οικονομία, οπότε σας ευχαριστούμε. Οι γυναίκες στηρίζουν την παγκόσμια οικονομία», συμπλήρωσε.

Τι να προσέξουμε στιλιστικά την Πρωτοχρονιά;

«Μπορούμε να φορέσουμε ένα πουλόβερ με την παγιέτα για να την “κατεβάσουμε” ή να την αποφύγουμε τελείως. Ας αφήσουμε τις γυναίκες να κάνουν ό,τι θέλουν. Τους άντρες πρέπει να μας ακούνε οι γυναίκες μόνο για θέματα ντυσίματος, για οικονομικά ή αγορές ακίνητων να ακούμε εμείς τις γυναίκες», επεσήμανε ο κ. Ζούλιας.

Και συμπλήρωσε πως, «Θα βρεθούμε στις 12-14 Ιανουαρίου στο Ζάππειο, με το 11 Fashion Project με Έλληνες σχεδιαστές. Δεν είναι ακριβοί οι Έλληνες σχεδιαστές. Σε μένα μπορεί να βρει κάποιος κάτι που κοστίζει 100 ευρώ. Οι άντρες αναγνωρίζουν την κομψότητα, θα επιλέξουν κάτι πιο κλασικό για να αγοράσουν ως δώρο. Ο άντρας μπορεί να μην φοράει γραβάτα. Έχουμε ανάγκη τις γυναίκες, στηρίζουν την παγκόσμια οικονομία».