Λίγα λεπτά μετά τις δηλώσεις του Βαγγέλη Περρή στο Mega Καλημέρα, η Κατερίνα Καινούργιου έδωσε τη δική της απάντηση μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram.

Ο δημοσιογράφος είχε πρόσφατα αναφέρει στον αέρα της πρωινής εκπομπής που συμμετέχει, ότι η δημόσια τοποθέτηση της παρουσιάστριας πως έχει δεχτεί χυδαία σχόλια από εκείνον για την εμφάνισή της είναι μηνύσιμη εάν δεν αποδείξει ότι όντως ισχύει, ενώ και σήμερα επανέλαβε ότι περιμένει τη συγνώμη της για να κλείσει το θέμα και να μην κινηθεί νομικά εναντίον της.

Αντί για συγνώμη, όμως, η παρουσιάστρια με ανάρτησή της παραθέτει ακριβώς το βίντεο επί εποχής «Ευτυχείτε» με το σχόλιο του δημοσιογράφου που ήταν ειρωνικό και υπαινικτικό για το πρόσωπό της.

«Από ποια εκπομπή είστε; Και θέλετε να μιλήσουμε για τις πλαστικές;» είχε πει στη δημοσιογράφο της εκπομπής τότε όπως ακούγεται στο βίντεο.

«Αυτό που βρίσκω χυδαίο είναι όταν ένας άντρας αφήνει άκρως ειρωνικά υπονοούμενα για την εμφάνιση μιας γυναίκας. Δεν ήταν ένα “χυδαίο σχόλιο” αν σταθούμε στην απομαγνητοφώνηση. Αλλά αυτό καθόλου δεν μειώνει τη χυδαιότητα αυτού του άκρως ειρωνικού και απαξιωτικού σχολίου» έγραψε μεταξύ άλλων η Κατερίνα Καινούργιου.

Το χρονικό της «κόντρας»

Όλα ξεκίνησαν όταν το πρωί της περασμένης Πέμπτης όταν η Κατερίνα Καινούργιου μέσα από τη Super Κατερίνα αναφέρθηκε στον πόλεμο που έχει δεχτεί η ίδια κατά καιρούς από άλλους ανθρώπους της τηλεόρασης για την εξωτερική της εμφάνιση, με αφορμή την κόντρα που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στη Ζήνα Κουτσελίνη και τη Μαίρη Συνατσάκη.

«Είναι χυδαίο να σχολιάζουν μια γυναίκα για την εξωτερική της εμφάνιση και τις πλαστικές. Σας μιλάει ένας άνθρωπος αυτή τη στιγμή που στην ελληνική τηλεόραση έχει δεχτεί το μεγαλύτερο bullying. To ξεχνάμε όμως αυτό. Επίσης, και οι άνθρωποι που θίγονται, και δε το λέω για τη Ζήνα, το λέω γενικώς, όταν θίγονται αν σχολιάζονται για την εξωτερική τους εμφάνιση, να μη σχολιάζουν ούτε την εμφάνιση των άλλων.

Ας μείνεις στο αν σου αρέσει ο άλλος στην παρουσίαση, στο πώς τα λέει, στο πώς τοποθετείται, και όχι στην εξωτερική του εμφάνιση. Ο καθένας θα κάνει ό,τι θέλει στον εαυτό του, ειδικά αν είσαι γυναίκα και θέλεις να αλλάξεις κάτι πάνω σου. Αν δε θέλεις, μπορείς να μην τον παρακολουθείς και να αλλάξεις κανάλι.

Είναι πολύ άκομψο γυναίκες να σχολιάζουν άλλες γυναίκες. Και άντρες. Εμένα μου έχει τύχει στο παρελθόν να με σχολιάζει με χυδαίο τρόπο ο Βαγγέλης Περρής. Θα μου πεις τώρα, γιατί ασχολείσαι με τον Περρή. Πόσο χυδαίο όμως είναι από την πλευρά ενός άνδρα; Λέω ένα παράδειγμα. Και άλλοι πολλοί στην ελληνική τηλεόραση» είπε η Κατερίνα Καινούργιου.

Βαγγέλης Περρής για Κατερίνα Καινούργιου: «Αν δεν αποδείξει αυτό που είπε, να ζητήσει συγγνώμη! Αλλιώς οι ευθύνες θα είναι ποινικές»

Ο Βαγγέλης Περρής δεν άφησε τότε την «καταγγελία» της Κατερίνας Καινούργιου αναπάντητη.  

«Θέλω να πω κάτι, με αφορμή μία κουβέντα που ακούστηκε χθες στην εκπομπή της Κατερίνας Καινούργιου. Είπε ακριβώς ότι “έχει τύχει στο παρελθόν να με σχολιάζει με χυδαίο τρόπο ο Βαγγέλης Περρής για την εμφάνισή μου. Θα μου πεις τώρα τι ασχολείσαι με τον Περρή; Πόσο χυδαίο είναι αυτό από την πλευρά ενός άνδρα;”. Θα πρέπει αυτό που είπε η Κατερίνα Καινούργιου να το αποδείξει. Όχι να πει: “κατάλαβα, μου είπαν, υπονοήθηκε”. Αν δεν γίνει αυτό, θα πρέπει να ζητήσει συγγνώμη. Αν δεν ζητήσει συγγνώμη, θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες σε αυτό που έκανε δημοσίως. Και οι ευθύνες αυτές θα είναι ποινικές» είπε ο Βαγγέλης Περρής.

Ο Γιώργος Λιάγκας ρώτησε στη συνέχεια τον Βαγγέλη Περρή ότι αν την εποχή που συνυπήρχε τηλεοπτικά με τον αείμνηστο Θέμο Αναστασιάδη έχει πει κάτι στο πλαίσιο χιούμορ και δεν το θυμάται.

Τότε, ο Βαγγέλης Περρής ήταν αρνητικός. «Θα πρέπει εκείνη να φέρει τον χυδαίο σχολιασμό στην εμφάνισή της. Δεν έχει γίνει».

«Θα δεχτώ τη συγγνώμη της, δεν το κάνω για να εισπράξω χρήματα»

Ο Βαγγέλης Περρής επανήλθε στο θέμα σήμερα με δηλώσεις στην κάμερα του Mega Καλημέρα και στον δημοσιογράφο Σαράντη Μαριεττή.

Ο συνεργάτης του Γιώργου Λιάγκα ρωτήθηκε για το αν η Κατερίνα Καινούργιου του ζήτησε συγγνώμη, μετά την αυστηρή προειδοποίησή του στον «αέρα» του Πρωινού.

«Ας μην κάνουμε ανασκόπηση, δεν χρειάζεται. Τα καινούρια τα είπαμε, καλά Χριστούγεννα και καλή Πρωτοχρονιά. Φυσικά και θα δεχτώ τη συγγνώμη της, εξάλλου όλο αυτό γι’ αυτόν τον λόγο έγινε και όχι για να εισπράξουμε, αλλά ούτε να γίνουμε αντικείμενα συζήτησης. Δεν το κάνω για να βγάλω λεφτά. Έγινε για να επανέλθει η κανονικότητα και η πραγματικότητα να είναι παρούσα» πρόσθεσε, επίσης, ο Βαγγέλης Περρής.