Η τραγουδίστρια Cassie με μήνυση κατά του πρώην συντρόφου της, Diddy, τον κατηγορεί για βιασμό, σεξουαλική επίθεση, ενδοοικογενειακή βία και σωματεμπορία επί μια δεκαετία.

Η Cassie υπέβαλε τη μήνυση κατά του Diddy, κατά κόσμο Sean Combs, γνωστός, όμως, κι ως Puff Daddy ή P. Diddy την Πέμπτη (16/11), αναφέροντας πως επί σειρά ετών ζούσε εγκλωβισμένη σ’ έναν κύκλο βίας και σεξουαλικής εκμετάλλευσης από τον πρώην σύντροφό της, ο οποίος είναι μεγιστάνας της μουσικής βιομηχανίας. Υπογράμμισε πως τη βίασε το 2018, όταν αποφάσισε να τον χωρίσει, ενώ συνέβησαν και πολλά περιστατικά όπου τη χτύπησε.

«Μετά από χρόνια στη σιωπή και το σκοτάδι, είμαι επιτέλους έτοιμη να πω την ιστορία μου και να μιλήσω για μένα και προς όφελος άλλων γυναικών που αντιμετωπίζουν βία και κακοποίηση στις σχέσεις τους», δήλωσε και συνέχισε: «Με τη λήξη του νόμου της Νέας Υόρκης για τους ενήλικες επιζώντες να πλησιάζει, έγινε σαφές ότι αυτή ήταν μια ευκαιρία να μιλήσω για το τραύμα που βίωσα και από το οποίο θα προσπαθώ να αναρρώνω για το υπόλοιπο της ζωής μου».

Οι θέσεις των δύο πλευρών

Ο νομικός εκπρόσωπος του Diddy με τοποθέτησή του σε διάφορα αμερικανικά ΜΜΕ αρνήθηκε τις κατηγορίες χαρακτηρίζοντας της προσβλητικές. Η Cassie, της οποίας το πραγματικό όνομα είναι Casandra Ventura, ζητάει 30 εκατομμύρια δολάρια ως αποζημίωση. Ο ράπερ, παραγωγός και ιδιοκτήτης δισκογραφικής εταιρίας, μεταξύ άλλων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, υπολογίζει πως έχει «καθαρή» περιουσία που ανέρχεται στα 900 εκατομμύρια δολάρια.

«Ο κ. Combs αρνείται σθεναρά αυτές τις προσβλητικές και εξωφρενικές κατηγορίες. Η απαίτηση της κ. Ventura για 30 εκατομμύρια δολάρια, υπό την απειλή της συγγραφής ενός επιζήμιου βιβλίου για τη σχέση τους, απορρίφθηκε απερίφραστα ως κατάφωρος εκβιασμός», δήλωσε ο Μπεν Μπραφμαν, δικηγόρος του Diddy.

«Παρά την απόσυρση της αρχικής της απειλής, η κα Ventura κατέφυγε τώρα στην κατάθεση μιας αγωγής γεμάτης με αβάσιμα και εξωφρενικά ψέματα, με στόχο να αμαυρώσει τη φήμη του κ. Combs και να επιδιώξει να πληρωθεί», συμπλήρωσε.

Ακολούθησε η απάντηση της άλλης πλευράς με το δικηγόρο της Cassie, Ντάγκλας Γουίγκντορ, να λέει: «Ο κύριος Combs προσέφερε στην κυρία Ventura οκταψήφιο ποσό για να τη φιμώσει και να αποτρέψει την κατάθεση αυτής της αγωγής. Εκείνη τις απέρριψε και αποφάσισε να δώσει φωνή σε όλες τις γυναίκες που υποφέρουν σιωπηλά. Η κα Ventura πρέπει να χειροκροτηθεί για τη γενναιότητά της».

Η σχέση τους και η κατηγορία για βιασμό

Σύμφωνα με τη μήνυση η Cassie γνώρισε για πρώτη φορά τον Diddy το 2005, όταν εκείνη ήταν 19 ετών και εκείνος 37. Η τραγουδίστρια υπέγραψε στην Bad Boy Records, εταιρία του ράπερ το 2006 και σε λίγο καιρό, φέρεται να είχε αποκτήσει τον «πλήρη έλεγχο» της ζωής της, «εξασφαλίζοντας έτσι την αδυναμία της να ξεφύγει από τα χέρια του». Ένας από τους τρόπους ήταν με απειλές πως η καριέρα της δεν θα προχωρούσε ποτέ.

Το 2018 όταν αποφάσισε να φύγει από κοντά του εκείνος τη βίασε, αναφέρει. Επιπλέον, τόνισε πως ο Diddy την ανάγκασε να κάνει σεξ με εκδιδόμενους άνδρες, ενώ εκείνος την κινηματογραφούσε.

Το 2019 παντρεύτηκε με τον personal trainer Άλεξ Φάιν, με τον οποίο έχουν δύο παιδιά.