Ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ άφησαν τελικά τον εγωισμό τους στην άκρη και μετά από έξι μήνες σιωπής πήραν τηλέφωνο τον βασιλιά Κάρολο για τα 75α γενέθλιά του, παρότι δεν προσκλήθηκαν στους εορτασμούς και ενοχλήθηκαν για αυτό το γεγονός.

Οι δύο πλευρές συνομίλησαν ανοιχτά μετά από πάρα πολύ καιρό, αφού η τελευταία ουσιαστική επικοινωνία έγινε στον θάνατο της Ελισάβετ τον Σεπτέμβριο του 2022, όμως τότε τσακώθηκαν για την κληρονομιά, γιατί το ζευγάρι είχε αξιώσεις στη βασιλική περιουσία κι ας έχει αποχωρήσει από το Παλάτι.

Σύμφωνα με την New York Post, η Μαρκλ έστειλε ένα βίντεο στον Κάρολο, όπου τα εγγόνια του, ο 4χρονος πρίγκιπας Archie και 2χρονη πριγκίπισσα Lilibet είπαν χρόνια πολλά στον παππού τους, που έγινε 75 ετών. Εντούτοις, το ενδιαφέρον στρέφεται σε όσα είπε ο μονάρχης με τον γιο του, καθώς φέρεται να παραμέρησαν τις διαφορές τους και να κανόνισαν ακόμη ένα τηλεφώνημα την επόμενη εβδομάδα.

«Αυτό μπορεί να είναι το σημείο καμπής στη σχέση τους», είπε σχετική πηγή, καθώς πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Κάρολος ενοχλήθηκε έντονα από όσα αποκάλυψε ο γιος του στην αυτοβιογραφία του Spare, αλλά δεν θέλησε να απαντήσει δημόσια, ενώ απαγόρευσε στον οποιοδήποτε από το Παλάτι να επιτεθεί στο γιο του.

Σημειώνεται, ότι ο Χάρι στο βιβλίο ανέφερε πως ο Κάρολος είχε σταθεί δίπλα του ως πατέρας, όμως ενοχλήθηκε επειδή έφτιαξε ξανά τη ζωή του μετά τον θάνατο της Νταϊάνα, αλλά και γιατί τον ανάγκαζε να ακολουθεί βασιλικές υποχρεώσεις με τις οποίες διαφωνούσε, ώστε να δικαιολογεί τα χρήματα που λάμβανε από τον βρετανικό λαό.