Ο Γιώργος Χριστοδούλου παραχώρησε συνέντευξη στην κάμερα του Breakfast@Star και τη ρεπόρτερ Μυρσίνη Κοντού. Ο ηθοποιός, συγγραφέας και θεατρικός παραγωγός ρωτήθηκε για τις τηλεοπτικές σειρές εποχής που προβάλλονται αυτή τη σεζόν, ενώ δεν δίστασε να ασκήσει σκληρή κριτική και στην Κάτια Δανδουλάκη για τη συμμετοχή της στο remake των «Πανθέων».

«Στενοχωριέμαι που βλέπω τους ίδιους ηθοποιούς να παίζουν στα ίδια πράγματα. Λυπάμαι για τα νέα παιδιά που, όταν τελειώσουν τα σίριαλ, θα προσγειωθούν ανώμαλα. Θα ξυπνήσουν ένα πρωί και δεν θα τους ξέρει ούτε η μάνα τους», ανέφερε ο Γιώργος Χριστοδούλου, ο οποίος την περίοδο 1977-1978 εμφανίστηκε στη σειρά «Οι Πανθέοι» που τότε παιζόταν στην ΕΡΤ στο ρόλο του Θωμά Πανθέου.

«Τον ηθοποιό τον κάνει το σανίδι, το θέατρο, όχι η τηλεόραση. Εγώ ευτύχησα να κάνω τηλεόραση σε πολύ καλές εποχές με μεγάλους σκηνοθέτες και πολύ επιτυχημένα έργα. Ποτέ δεν ήμουν όμως μαϊντανός», επίσημανε ο γνωστός ηθοποιός από το 1991 ως το 1994 συμμετείχε στην Λάμψη του Νίκου Φώσκολου στον ANT1.

«Δεν μου αρέσει η επιστροφή των Πανθέων, έχω στενοχωρηθεί. Όταν έβαλα δίπλα-δίπλα την παλιά μας φωτογραφία από τους Πανθέους με την τωρινή, ήταν η μέρα με τη νύχτα. Για ποιον λόγο; Τι έχουν να προσφέρουν σήμερα οι Πανθέοι; Είναι σαν να ξανακάνουμε τη Λάμψη. Δεν θα συμμετείχα και με όλα τα λεφτά του κόσμου», απαντά ο Γιώργος Χριστοδούλου σε σχετική ερώτηση.

Μάλιστα, ερωτώμενος για τη συμμετοχή της Κάτιας Δανδουλάκη στο remake της ιστορικής σειράς στον ΣΚΑΪ, ο Γιώργος Χριστοδούλου δεν δίστασε να σχολιάσει:

«Είναι σαν να ξανακάνει τη Μάρμω που έπαιζε παλιά. Ίδια ομιλία, ίδιο ύφος. Τι νόημα είχε να το κάνει αυτό; Αυτό είναι που λέμε μαϊντανός. Όταν έχεις μία αξιοπρέπεια και μια πορεία, δεν χρειάζεται να το διαλύεις όλο αυτό χωρίς λόγο».

Χειλάκης και Καρβούνη διαψεύδουν τις φήμες για «κόψιμο» της σειράς

Στις φήμες τώρα ότι «κόβονται» οι Πανθέοι απάντησαν μεταξύ άλλων δύο από τους πρωταγωνιστές της σειράς, ο Αιμίλιος Χειλάκης και η Κόρα Καρβούνη.

Κόντρα στις φήμες και στα χαμηλά νούμερα της σειράς δεν γίνεται λόγος «κοψίματος» καθώς φαίνεται ότι υπάρχει ρήτρα μεταξύ παραγωγής και καναλιού που διασφαλίζει προφανώς την ώρα προβολής, αλλά και τον αριθμό των επεισοδίων των Πανθέων. Στον ΣΚΑΪ πάντως είχαν βάλει ψηλά τον πήχη όσον αφορά τους πίνακες τηλεθεάσεις. Φαίνεται όμως ότι δεν φτάνει το εξαιρετικό καστ των ηθοποιών, αφού η αργή πλοκή οδηγεί τους τηλεθεατές σε… ζάπινγκ.

«Δεν γνωρίζω κάτι τέτοιο. Οι ηθοποιοί θα έπρεπε να είμαστε οι πρώτοι που θα το μαθαίναμε. Επίσημα δεν έχει γίνει κάποια τέτοια ανακοίνωση σε μας. Αυτό που είχαν πει είναι 140 επεισόδια» απάντησε η Κόρα Καρβούνη στην ερώτηση αν οι «Πανθέοι» θα ολοκληρωθούν πρόωρα.

«Η ενημέρωση που έχουμε είναι ότι θα ολοκληρωθεί στα 140 επεισόδια. Ρωτήστε αυτόν που έγραψε ότι οι Πανθέοι θα ολοκληρωθούν στα 80» ήταν η κάθετη απάντηση του Αιμίλιου Χειλάκη που ευχήθηκε στους δημοσιογράφους να έχουν μία σύντροφο όπως η δική του, η Αθηνά Μαξίμου.