Η διάσημη Βρετανή ηθοποιός Έμα Τόμσον αποκάλυψε στο ιταλικό έντυπο Il Gazzettino ότι θέλει να «εγκατασταθεί στη Βενετία». Είναι ένα όνειρο από την παιδική της ηλικία και τώρα, αγοράζοντας εκεί ένα αρχοντικό, στο οποίο περνά τουλάχιστον δύο μήνες τον χρόνο, ελπίζει να τα καταφέρει και να ζήσει μόνιμα εκεί, όπως ανέφερε.

«Η Βενετία είχε πάντα μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου από την παιδική μου ηλικία. Τώρα, το όνειρό μου έγινε πραγματικότητα. Έχω εγκατασταθεί σε ένα σπίτι μέσα στην πόλη και όποτε μπορώ, περνάω εκεί τουλάχιστον δύο με τρεις μήνες. Παράλληλα μελετώ τα ιταλικά, τα οποία θέλω να γνωρίζω και να μιλάω όσο το δυνατόν καλύτερα» είπε στο Il Gazzettino η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός, η οποία επίσημα ζει στο Λονδίνο.

«Εξακολουθώ να διατηρώ την κατοικία μου στο Λονδίνο, στον ίδιο δρόμο με τα παιδιά μου και τη μητέρα μου, η οποία είναι 91 ετών και με χρειάζεται. Ωστόσο, η μεγαλύτερη επιθυμία μου είναι να καθιερώσω τη Βενετία ως τη μόνιμη κατοικία μου για έναν ολόκληρο χρόνο. Στο μεταξύ, χαίρομαι που μπορώ να απολαμβάνω την πόλη για μερικούς μήνες» συμπλήρωσε η ηθοποιός και παραδέχθηκε ότι τρελαίνεται για την ιταλική κουζίνα.

Η Τομσον αγόρασε το ακίνητο τρία χρόνια αφότου ανακηρύχθηκε επίτιμος δημότης της Βενετίας, μαζί με τον σύζυγό της Greg Wise.