Το ρωσικό φάρμακο κατά της λοίμωξης του κορονοϊού Mir-19 θα είναι αποτελεσματικό κατά της μετάλλαξης Όμικρον του κορονοϊού, δήλωσε τη Δευτέρα η επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Ιατρικής και Βιολογικής Υπηρεσίας (FMBA) της Ρωσίας, Βερόνικα Σκβαρτσόβα, μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι «Ρωσία-24».

Επιπλέον, η Σκβαρστόβα δήλωσε ότι η δεύτερη φάση των κλινικών δοκιμών του φαρμάκου Mir-19 δείχνει ότι υπερέχει σε σχέση με τα υπάρχοντα φάρμακα κατά του ιού, σύμφωνα με το πρακτορείο TASS.

«Οι κλινικές δοκιμές της δεύτερης φάσης επιβεβαίωσαν το εξαιρετικά σημαντικό όφελος αυτού του αντιιικού φαρμάκου (Mir-19) σε σχέση με την καθιερωμένη θεραπεία που λαμβάνουν οι ασθενείς στο νοσοκομείο και όχι σε σχέση με το εικονικό φάρμακο (placebo)», δήλωσε συγκεκριμένα η ίδια.

Αξίζει να σημειωθεί πως νωρίτερα σήμερα οι ρωσικές αρχές εμφανίστηκαν αισιόδοξες και για το γεγονός πως το εμβόλιο Sputnik-V θα είναι αποτελεσματικό κατά της Όμικρον, αλλά και για το ότι θα μπορούν να παρασκευάσουν αποτελεσματικότερο εμβόλιο, αν χρειαστεί, σε λίγο χρόνο.