Την άποψη ότι οι εμβολιασμοί πρέπει να επιταχυνθούν τις αμέσως επόμενες εβδομάδες, πριν το φθινόπωρο, οπότε και ο καιρός θα ευνοεί τη μετάδοση του κορονοϊού, εξέφρασε η Ματίνα Παγώνη την Τετάρτη, σχολιάζοντας την επιδείνωση των επιδημιολογικών δεικτών στην Ελλάδα.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως δεν ανέμενε «τόσο μεγάλη αύξηση κρουσμάτων», όσο αυτή που παρατηρείται τα τελευταία 24ωρα.

«Ελπίζαμε ότι ο κόσμος θα πήγαινε πολύ πιο γρήγορα να εμβολιαστεί. Ενώ στην αρχή τα πράγματα ήταν πολύ καλά πιστεύω ότι ίσως και η ενημέρωση που αφορούσε τους εμβολιασμούς σε σύγκριση με τις θρομβώσεις δημιούργησε κάποιο θέμα» πρόσθεσε, επισημαίνοντας, επίσης, ότι «αυτό που όμως έχει σημασία από εδώ και πέρα είναι ότι έχουμε ένα περιθώριο περίπου δύο μηνών, μέχρι τέλος Αυγούστου, που έχουμε στόχο το 80% κι άνω στους εμβολιασμούς για το τείχος ανοσίας το οποίο θα μας δώσει μια μεγάλη ασφάλεια και θα πρέπει να το “τρέξουμε”».

Η ιατρός εκτίμησε, εξάλλου, ότι ένα ποσοστό 30-32% διστάζει να εμβολιαστεί «με το 6% εξ αυτών να είναι αρνητές που δεν θα αποφασίσουν ποτέ να πάνε να εμβολιαστούν». Οι υπόλοιποι, συμπλήρωσε, είναι άνθρωποι που προβληματίζονται και θα πρέπει να ενημερωθούν κατάλληλα.

Σε κάθε περίπτωση, «πρέπει να τελειώνουν με τους εμβολιασμούς γιατί αν φτάσουμε φθινόπωρο που ο καιρός δεν είναι μαζί μας, τα πράγματα θα είναι πολύ πιο δύσκολα», τόνισε καταληκτικά η ίδια.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα απόψε ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 1.820 νέα κρούσματα του ιού. Κατά την ίδια ανακοίνωση, σε 159 ανήλθαν οι διασωληνωμένοι ασθενείς, ενώ 9 ήταν οι θάνατοι του 24ωρου, λόγω της Covid-19.