Στα 40 ανέρχονται τα περιστατικά μυοκαρδίτιδας και περικαρδίτιδας που έχουν καταγραφεί στην Ελλάδα που σχετίζονται με τους εμβολιασμούς για τον κορονοϊό.

Σύμφωνα με το Open τα 33 περιστατικά έχουν καταγραφεί μετά τους εμβολιασμούς με mRNA εμβόλια, δηλαδή της Pfizer και της Moderna. Tα 6 περιστατικά αφορούν το εμβόλιο της AstraZeneca και 1 περιστατικό έχει καταγραφεί μετά τον εμβολιασμό με Jonhson & Jonhson.

Όπως ανέφερε το ρεπορτάζ του καναλιού όλα τα περιστατικά «έχουν πάει καλά».

Κορονοϊός – Εμβόλιο: Η Επιτροπή Εμβολιασμών προχωρά σε σύσταση για εμβολιασμό των εφήβων 15-17 ετών

Η Επιτροπή Εμβολιασμών σκοπεύει να συστήσει τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού των εφήβων ηλικίας 15-17 ετών, αλλά και των παιδιών ηλικίας 12-17 ετών τα οποία έχουν υποκείμενα νοσήματα.

Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ η Επιτροπή Εμβολιασμών έκανε σε σύσκεψη για το θέμα των εμβολιασμών των παιδιών και προσανατολίζεται στο να ανάψει το πράσινο φως για να εμβολιαστούν και οι μικρότερες ηλικίες.

Σημειώνεται, πάντως, πως δεν θα τεθεί θέμα υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών στα παιδιά, ενώ αν δοθεί η έγκριση της Επιτροπής, τότε οι εμβολιασμοί θα μπορούν να ξεκινήσουν άμεσα.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.