Πολύ κρίσιμη είναι η κατάσταση της 34χρονης γυναίκας από τον Πύργο η οποία βρίσκεται σε κώμα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Τζανείου μετά το αιμορραγικό εγκεφαλικό που υπέστη 15 ημέρες μετά τον εμβολιασμό της με το σκεύασμα της AstraZeneca.

Λόγω της σοβαρής κατάστασης της γυναίκας υπεβλήθη σε έκτακτο χειρουργείο με τον διευθυντή ΜΕΘ Τζάνειου νοσοκομείου, Αθανάσιος Πρεκατέ, να αναφέρει στο Mega ότι «είναι σε πολύ βαριά κατάσταση. Είναι σε κώμα, είναι σε μηχανική υποστήριξη. Χτες το βράδυ χειρουργήθηκε στον εγκέφαλο. Ήταν μεγάλο το ρίσκο, ευτυχώς πήγαν όλα καλά. Κι ας ελπίσουμε ότι θα μπορέσει να τα καταφέρει. Πρέπει να ξέρετε ότι είναι πολύ δύσκολα».

«Η 34χρονη έκανε ένα πολύ δύσκολο και βαρύ χειρουργείο. Ήταν ένα χειρουργείο απελπισίας γιατί η κατάστασή της χειροτέρεψε μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες. Βγήκε ένα τμήμα του εγκεφάλου για να μπορέσει να αποσυμφορηθεί ο εγκέφαλος γιατί είχε μεγάλη αιμορραγία. Αυτό που έχει σημασία για την γυναίκα είναι να ζει και να μην χειροτερεύει. Κάπως έχει ελεγχθεί η κατάσταση, αλλά είναι σοβαρά», σημείωσε ο γιατρός.

Η κίτρινη κάρτα στον ΕΟΦ για να διαπιστωθεί αν φταίει το εμβόλιο της AstraZeneca

«Υπάρχουν κάποιες ενδείξεις ότι ευθύνεται το εμβόλιο, αλλά δεν μπορούμε να το πούμε με σιγουριά, πρέπει να γίνουν και άλλες εξετάσεις» υποστήριξε ο γιατρός.

Η κίτρινη κάρτα της έχει αποσταλεί στον ΕΟΦ για να διαπιστωθεί αν τελικά συσχετίζεται με τον εμβολιασμό της.

Όπως εξηγούν στο Mega οι γιατροί του νοσοκομείου Πύργου, η επιδείνωση της ήταν τόσο ραγδαία που παρότι μπήκε περπατώντας, λίγα λεπτά αργότερα έπαθε επιληπτική κρίση.

Σε καλύτερη κατάσταση ο 37χρονος από την Κεφαλονιά: «Ευτυχώς γλιτώσαμε τις θρομβώσεις»

Η κατάσταση της υγείας του 37χρονου από την Κεφαλλονιά που εισήχθη χτες στο νοσοκομείο του Ρίου με θρομβοπενία 10 ημέρες μετά τον εμβολιασμό του με Johnson & Johnson είναι καλύτερη.

«Χρειαζόταν μια περαιτέρω εξέταση μαγνητική για να διαπιστωθεί αν υπάρχουν θρομβώσεις. Η μαγνητική έδειξε ότι δεν υπάρχουν θρομβώσεις και γι’ αυτό καθησυχάσαμε. Τώρα πολεμάμε με θεραπευτική αγωγή την θρομβοπενία», σημειώνει ο πατέρας του.

«Είμαι κι εγώ υπέρ των εμβολιασμών. Μεγάλο πρόβλημα είναι όμως ότι πηγαίνει ο κόσμος και εμβολιάζεται χωρίς να έχει μια γνωμάτευση είτε του οικογενειακού γιατρού είτε των γιατρών που τον εμβολιάζουν. Νομίζω ότι και η κληρονομικότητα παίζει κάποιο ρόλο τον οποίο κι εμείς παραβλέψαμε. Από την πλευρά της μητέρας του υπήρχαν και κάποιες θρομβώσεις» υπογραμμίζει.

Στη ΜΕΘ η 48χρονη από τη Θήβα

Σε σταθερή κατάσταση παραμένει η 48χρονη γυναίκα από τη Θήβα η οποία παραμένει στη ΜΕΘ του Ευαγγελισμού για 11η ημέρα μετά από θρομβοεμβολικό επεισόδιο που υπέστη λίγο μετά τον εμβολιασμό της με Johnson & Johnson.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook, Twitter και Viber
Μοιράσου το άρθρο