Σε αντίθεση με τα θρεπτικά συστατικά που είναι αναγκαία για την εύρυθμη λειτουργία του σώματος γενικά, ο εγκέφαλος απαιτεί συγκεκριμένες διατροφικές επιλογές ώστε να  διεκπεραιώνει επιτυχώς τις πολλαπλές καθημερινές προκλήσεις που αντιμετωπίζει. Σήμερα, η επιστημονική έρευνα και η επεξεργασία πολλών κλινικών μελετών έχουν ταυτοποιήσει μια σειρά διαθρεπτικών ουσιών που ενισχύουν την εγκεφαλική λειτουργία και συντηρούν αποτελεσματικά το περίπλοκο και πολύπαθο νευρικό σύστημα.

Το O-Krill 3™ Brain Support στην υπηρεσία του εγκεφάλου

Τέτοιες βασικές διαθρεπτικές ουσίες εμπεριέχονται στο συμπλήρωμα διατροφής O-Krill 3™ Brain Support της FMD που αποτελεί μια ιδανική καθημερινή προσθήκη για την τόνωση της εγκεφαλικής και νευρικής λειτουργίας:  

  • Έλαιο Krill: η πιο καθαρή, αειφορική και απορροφήσιμη θαλάσσια πηγή λιπαρών οξέων Ωμέγα-3. Από τα παρθένα νερά της Ανταρκτικής, τα Krills είναι η πιο άφθονη μορφή ζωής στον πλανήτη και δίνουν το ανεπεξέργαστο, αγνό έλαιο υψηλής περιεκτικότητας σε EPA και DHA, φυσικά πλούσιο σε Φωσφολιπίδια, Χολίνη και Ασταξανθίνη.
  • Έλαιο Άλγης (φύκη ανοιχτής θάλασσας): η πλουσιότερη γνωστή μη-ζωική πηγή DHA, του πιο αξιοποιήσιμου συστατικού των Ω λιπαρών για τον εγκέφαλο. Αγνό, εξαιρετικής ποιότητας και αποτελεσματικότητας, ενισχύει σημαντικά τη δράση του ελαίου Krill.
  • CurcuWin®: Πατενταρισμένη μορφή κουρκουμίνης, της δραστικής ουσίας της ρίζας  του κουρκουμά, 46 φορές πιο απορροφήσιμη από τον απλό κουρκουμά. Έχει ισχυρές αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες ενώ οι έρευνες τη συνδέουν ευθέως με βελτίωση της εγκεφαλικής λειτουργίας και  χαμηλότερο κίνδυνο παθήσεων του εγκεφάλου. 
  • Βιταμίνη Β5 (Παντοθενικό οξύ): Βελτιώνει την αντίσταση στο άγχος, βοηθάει την κυτταρική οικοδόμηση και την ανάπτυξη του κεντρικού νευρικού συστήματος. 
  • Βιταμίνη Β6 (Πυριδοξίνη): Παίζει σημαντικό ρόλο στη γνωστική ανάπτυξη μέσω της βιοσύνθεσης των νευροδιαβιβαστών, ενώ απαιτείται η παρουσία της για περισσότερα από 100 ένζυμα που εμπλέκονται στον πρωτεϊνικό μεταβολισμό. 
  • Βιταμίνη Β9 (Φολικό οξύ): Απαραίτητη για τη σύνθεση των DNA και RNA, την ανάπτυξη και την αναπαραγωγή του συνόλου των κυττάρων του σώματος. Μια από τις σημαντικότερες ιατρικές ανακαλύψεις του 20ου αιώνα είναι ότι η συμπλήρωση με φολικό οξύ μπορεί να μειώσει σημαντικά την πιθανότητα εμφάνισης γενετικών ελαττωμάτων των νευρικών σωλήνων (εμβρυικός πρόδρομος του κεντρικού νευρικού συστήματος).
  • Βιταμίνη Β12 (Κυανοκοβαλαμίνη): Συμβάλλει στη φυσιολογική ανάπτυξη των λιπαρών περιβλημάτων που καλύπτουν και προστατεύουν τις απολήξεις των νεύρων. Προάγει την ανάπτυξη των παιδιών και αυξάνει την ενέργεια.

Το O-Krill 3™ Brain Support είναι μια ολοκληρωμένη, σύγχρονη και αποτελεσματική φόρμουλα με βάση τα Ω-3 λιπαρά, για την υποστήριξη της υγείας του εγκεφάλου και του νευρικού συστήματος.

Συμβάλλει σε:

  • Καλή Εγκεφαλική λειτουργία
  • Πνευματική και Νοητική απόδοση
  • Ισορροπημένη Ψυχική υγεία
  • Υγιή λειτουργία του νευρικού συστήματος
  • Φυσιολογική εγκεφαλική ανάπτυξη εμβρύων και θηλαζόντων βρεφών 

Παρασκευάζεται από τη Flora για τη MedMelon. Τηλ. 2310 449441, medmelon.gr