Τα πρώτα εμβόλια κατά του κορονοϊού, που παρήχθησαν σε έδαφος της Γαλλίας, εμφιαλώθηκαν σήμερα. Την είδηση επιβεβαίωσε η εργολήπτρια εταιρεία Delpharm, που έχει αναλάβει την όλη επιχείρηση, ενώ την ικανοποίησή του εξέφρασε ο πρόεδρος της χώρας, Εμανουέλ Μακρόν.

«Ξεκίνησε σήμερα το πρωί», επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο όμιλος Delpharm, που εμφιαλώνει τα εμβόλια των Pfizer / BioNTech στο Ερ ε Λουάρ, σε απόσταση 90 χιλιομέτρων δυτικά του Παρισιού, λίγα λεπτά αργότερα από μια ανακοίνωση του Γάλλου προέδρου για το θέμα στο Twitter.

«250 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων Covid-19 να παραχθούν στη Γαλλία το 2021: αυτός είναι ο στόχος μας», έγραψε ο Μακρόν, που συμπλήρωσε: «Αυτό ξεκινά συγκεκριμένα από σήμερα με τα πρώτα εμβόλια των BioNTech / Pfizer που παρήχθησαν στη μονάδα της Delpharm στο Σεν Ρεμί σιρ Αβρ: μπράβο σε όλες τις ομάδες!».

Τα εν λόγω εμβόλια παραδόθηκαν χθες χύμα στην Delpharm από το εργοστάσιο της BioNTech στο Μάρμπουργκ, στη Γερμανία, όπου παρασκευάστηκαν. Η γαλλική εταιρεία έχει αναλάβει να τα τοποθετήσει σε φιαλίδια, τα οποία θα διανεμηθούν εντέλει στις αρχές που διενεργούν τους εμβολιασμούς.

Όπως μεταφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ακόμη κι αν παρήχθησαν σήμερα από το γαλλικό εργοστάσιο, δεν θα χορηγηθούν αμέσως, διότι θα χρειαστεί σχεδόν ένας μήνας για την επικύρωσή τους.

Τα εμβόλια αυτά δεν θα διανεμηθούν αποκλειστικά στους Γάλλους. Η Delpharm διευκρίνισε στο AFP ότι η αναλογία θα αντιστοιχεί στην ποσόστωση των εμβολίων κατά της Covid-19, που προβλέπεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση για τη Γαλλία στο σύνολο των παραγγελιών της, ήτοι περίπου 15%.

TAGS