Πόσο καλό κάνει το σεξ μετά το έμφραγμα

Τι έδειξε η έρευνα, κυρίως για τους άνδρες


ΥΓΕΙΑ
10:08
23/09/2020
Πόσο καλό κάνει το σεξ μετά το έμφραγμα
2
loading

Νέα έρευνα που έγινε στο Ισραήλ έδειξε ότι όσοι έχουν πάθει έμφραγμα και επιστρέψουν μετά από λίγους μήνες στα επίπεδα σεξουαλικής δραστηριότητας έχουν αυξημένη πιθανότητα μακρόχρονης επιβίωσης.

Το σεξ λειτουργεί (και) ως μορφή σωματικής άσκησης, αυξάνοντας τους παλμούς της καρδιάς και την αρτηριακή πίεση. Αν και μερικές μορφές η έντονη σωματική δραστηριότητα -συμπεριλαμβανομένου του σεξ- μπορεί να οδηγήσει σε έμφραγμα, συνήθως η τακτική σωματική δραστηριότητα μειώνει σε βάθος χρόνου τον καρδιαγγειακό κίνδυνο. Με τον ίδιο τρόπο το τακτικό σεξ μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο για την καρδιά αναφέρει το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή Γιαρίβ Γκέρμπερ του Πανεπιστημίου του Τελ Αβίβ, οι οποίοι έκαναν τη δημοσίευση στο περιοδικό προληπτικής καρδιολογίας «European Journal of Preventive Cardiology» της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Καρδιολογίας, μελέτησαν 495 ασθενείς (το 90% άνδρες) με μέση ηλικία 53 ετών, που είχαν νοσηλευθεί για έμφραγμα.

Οι ασθενείς χωρίστηκαν σε δύο ομάδες: Σε αυτούς που απείχαν για καιρό από κάθε σεξουαλική δραστηριότητα μετά το έμφραγμα (το 47%) και εκείνους που σχετικά γρήγορα επανήλθαν στα προηγούμενα επίπεδα σεξουαλικής δραστηριότητας ή και σε μεγαλύτερα (το 53%). Σε βάθος 22 ετών 211 ασθενείς (43%) πέθαναν.

Η ανάλυση έδειξε πως οι άνθρωποι της δεύτερης ομάδας (σχετικά γρήγορη επανάληψη του σεξ μέσα σε ένα εξάμηνο από το έμφραγμα) είχαν κατά μέσο όρο 35% μικρότερο κίνδυνο θανάτου, σε σχέση με όσους απείχαν για πολύ μεγαλύτερο διάστημα. Λόγω της μικρής συμμετοχής γυναικών στο δείγμα, είναι ασαφές κατά πόσο κάτι παρόμοιο συμβαίνει στον ίδιο βαθμό στις γυναίκες.

Σε κάθε περίπτωση δήλωσε ο δρ Γκέρμπερ, «αυτά τα ευρήματα πρέπει να μειώσουν τις ανησυχίες των ασθενών όσον αφορά την επιστροφή τους στο συνηθισμένο επίπεδο σεξουαλικής δραστηριότητας μετά από ένα έμφραγμα».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar ΠΟΤΕ ? ΠΘΑΙΝΕΙΣ Έμφραγμα και ΜΕΝΕΙΣ !

    ΣΤΗΝ ΑΝΓΚΑΛΙΑ ΤΗΣ ΓΥ ΝΑΙΚΑΣ ΣΟΥ ? ΟΤΑΝ ΚΑΝΕΙΣ ΣΕΞ ΜΕΤΑ ΤΑ 60 ! ΘΕΛΕΙ ΠΡΟΣΧΗ αν είσαι ΚΑΡΔΙΟΠΑΘΗΣ !

  2. avatar Αρης1973

    Δεν ειναι το σεξ που μειωνει τον κινδυνο θανατου μετα απο εμφραγμα αλλα το γεγονος οτι μπορουν να το κανουν. Οπως αν η στατιστικη ηταν...αυτοι που κανουν τζογκινγ εξι μηνες μετα απο εμφραγμα εχουν μικροτερες πιθανονοτητες θανατου....εν ολιγοις αν εχετε παθει εμφραγμα και δεν εχετε παρτενερ για σεξ δε παει να πει οτι εχετε περισοτερες πιθανοτητες θανατου.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει