Οι γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση που περπατούν μία ώρα την ημέρα περιορίζουν σημαντικά τον κίνδυνο να εμφανίσουν καρκίνο του μαστού, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Η μελέτη παρακολούθησε τις συνήθειες 73.000 γυναικών για περίπου 17 χρόνια και διαπίστωσε πως το περπάτημα τουλάχιστον επτά ώρες την εβδομάδα περιόριζε τον κίνδυνο εμφάνισης της νόσου, όπως σημειώνει τα BBC.

Η ερευνητική ομάδα της Αμερικανικής Αντικαρκινικής Εταιρείας αναφέρει πως αυτή είναι η πρώτη φορά που ο μειωμένος κίνδυνος εμφάνισης καρκίνου του μαστού συνδέθηκε με το περπάτημα.

Βρετανοί ειδικοί λένε πως είναι πλέον ακόμα πιο εμφανές πως ο τρόπος ζωής μας επηρεάζει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου.

Πρόσφατη έρευνα έδειξε πως το 25% των ενηλίκων δεν περπατά περισσότερο από μία ώρα την εβδομάδα, παρότι η δραστηριότητα είναι γνωστό πως μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης πολλών ειδών καρκίνων.

Η τελευταία μελέτη που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Cancer Epidemiology, Biomarkers & Prevention διαπιστώνει πως οι γυναίκες που περπατούσαν τουλάχιστον επτά ώρες την εβδομάδα είχε 14% μικρότερο κίνδυνο για καρκίνο του μαστού σε σχέση με τις γυναίκες που περπατούσαν τρεις ώρες ή λιγότερο.