Ημερίδα-Στρογγυλή τράπεζα για «το κάπνισμα στην Ελλάδα σήμερα και τη σχέση του με το σύγχρονο σχολείο», που απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, διευθυντές και στελέχη της εκπαίδευσης, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του δημαρχείου Θεσσαλονίκης.

Την εκδήλωση διοργανώνουν από κοινού ο δήμος, η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας και το πρόγραμμα HEART II του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών.

Στόχος της ημερίδας είναι να αναδείξει το σημαντικό ρόλο του σχολείου σε μία συντονισμένη δράση κατά του καπνίσματος. Παράλληλα, θα δώσει την ευκαιρία σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων να ενημερωθούν για τις δράσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας καθώς και του προγράμματος HEART II. Επιπλέον, με τη συμβολή των υπευθύνων Αγωγής Υγείας των Διευθύνσεων θα δοθεί η δυνατότητα στους συμμετέχοντες να ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με τις εκπαιδευτικές και ερευνητικές δραστηριότητες στον έλεγχο του καπνίσματος.

«Ο δήμος Θεσσαλονίκης, συντονίζοντας την προσπάθεια για την ευρύτερη ενημέρωση του εκπαιδευτικού κόσμου και των γονέων, συνδιοργανώνει τη συγκεκριμένη ημερίδα έτσι ώστε να περάσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το μήνυμα για τις επιβλαβείς συνέπειες του καπνίσματος», τόνισε σχετικά ο αντιδήμαρχος Σχολικής Μέριμνας και δια Βίου Μάθησης, Αντώνης Καρούμπης.

Η συμμετοχή στην ημερίδα είναι δωρεάν, ωστόσο οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να συμπληρώσουν σχετική αίτηση– πρότυπο στη γραμματεία της ημερίδας, στο χώρο της εκδήλωσης, από τις 12.45 έως τις 13.00. Με την ολοκλήρωση των εργασιών της ημερίδας, θα δοθούν βεβαιώσεις σε όλους τους συμμετέχοντες.

Πηγή: thestival.gr