Συνεχίζοντας το πολυετές πλάνο επενδύσεων και ανάπτυξης ο Όμιλος Εταιρειών Υγείας ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ προχώρησε σε στρατηγική συνεργασία με την Aμερικανική εταιρεία Caligenix, φέρνοντας για πρώτη φορά στην Ελλάδα τον γενετικό έλεγχο SkinCare DNA test, ένα πρωτοποριακό τεστ που παρέχει τη δυνατότητα εξατομικευμένης αξιολόγησης της υγείας του δέρματος, αλλά και πρόβλεψης της συμπεριφοράς του στη γήρανση, μέσω του εντοπισμού συγκεκριμένων πολυμορφισμών στο DNA.

Με το SkinCareDNA test οι εξεταζόμενοι έχουν πλέον τη δυνατότητα να γνωρίσουν τη γενετική τους σύσταση, η οποία είναι μοναδική για κάθε άνθρωπο. Η υγεία και η όψη του ανθρώπινου δέρματος επηρεάζεται από τρεις παράγοντες: τη χρονολογική γήρανση, την έκθεση στον ήλιο (φωτογήρανση) και τη γενετική προδιάθεση κάθε ατόμου (βιολογική γήρανση).

«Στη ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ πιστεύουμε στην πρόληψη και για το λόγο αυτό συνάπτουμε συνεργασίες για παροχή καινοτόμων υπηρεσιών υψηλού επιστημονικού επιπέδου. Η συνεργασία μας με την Caligenix, μια εταιρεία που εξειδικεύεται σε λύσεις ευεξίας προσαρμοσμένες στον τρόπο ζωής και στα γονιδιωματικά δεδομένα, δίνει τη δυνατότητα σε όλους όσους ενδιαφέρονται για την πρόληψη και την αντιγήρανση να γνωρίσουν τις εξατομικευμένες ανάγκες του δέρματός τους. Στόχος μας είναι να ακολουθούμε τις εξελίξεις στο χώρο της ιατρικής και να συνεχίσουμε να αποτελούμε σημείο αναφοράς και αξιοπιστίας, διευρύνοντας τις δραστηριότητές μας σε νέους τομείς, αγορές και παροχές υπηρεσιών» δήλωσε ο κ. Γεώργιος Σπανός, Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που ξεκινάμε τη συνεργασία μας με την ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ στον κλάδο της πρόληψης και της αντιγήρανσης. Με την υψηλή ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρει ο κορυφαίος πάροχος υγειονομικής περίθαλψης στην Ελλάδα, και την επιστημονική εμπειρία που διαθέτει η Caligenix στον τομέα της βιοτεχνολογίας, θα προσφέρουμε στους Έλληνες πολίτες το καινοτόμο SkinCare DNA test,αλλάζοντας τα δεδομένα στον τομέα της πρόληψης, ευεξίας και αντιγήρανσης», δήλωσαν oι κ. Eliad Josephson και Tzur Gabi, συνιδρυτές της Caligenix.

Τι ελέγχει το SkinCare DNA τest;

Η εξέταση ελέγχει γενετικούς πολυμορφισμούς (μικροαλλαγές στο DNA) σε γονίδια που προδιαθέτουν σε αυξημένο κίνδυνο απώλειας της υγείας του δέρματος και στην πρόωρη γήρανση. Συγκεκριμένα, το SkinCare DNA test ελέγχει:

  • την αντοχή και ελαστικότητα του δέρματος (πρόωρη απώλεια κολλαγόνου)
  • την τάση γλυκοζυλίωσης του δέρματος που προκαλεί ρυτίδες και χαλάρωση,
  • την προστασία του δέρματος ενάντια στη βλάβη που προκαλεί η έκθεση στον ήλιο – φωτογήρανση (πανάδες)
  • την προστασία του δέρματος ενάντια στο οξειδωτικό στρες
  • την προδιάθεση του δέρματος στην ευαισθησία και τη φλεγμονή

Ποιους αφορά το SkinCare DNA test;

ToSkinCare DNA test είναι απολύτως ασφαλές και απευθύνεται σε όλο τον πληθυσμό που ενδιαφέρεται για την υγεία του δέρματος του και την πρόληψη της γήρανσης. Συνίσταται για όλες τις ηλικίες, καθώς οι γενετικές μας προδιαθέσεις μας συνοδεύουν από τη γέννησή μας και είναι σημαντικό να τις γνωρίζουμε και να μάθουμε πώς μπορούμε να προστατευτούμε. Ωστόσο, με δεδομένο ότι η διαδικασία της γήρανσης του ανθρώπινου οργανισμού ξεκινάει από την ηλικία των 25 ετών, η συγκεκριμένη εξέταση συνίσταται ακόμη περισσότερο για άτομα άνω των 25 ετών.

Πώς γίνεται η εξέταση;

Η διαδικασία είναι ιδιαίτερα απλή και περιλαμβάνει τη συλλογή δείγματος σιέλου του εξεταζόμενου, το οποίο στη συνέχεια αποστέλλεται σε διαπιστευμένο εργαστήριο στις ΗΠΑ για ανάλυση. Μετά την λήψη του δείγματος, ο εξεταζόμενος συμπληρώνει ένα απλό και σύντομο ερωτηματολόγιο, ενώ εντός 3-4 εβδομάδων λαμβάνει μία αναλυτική αναφορά που εξηγεί τα αποτελέσματα του γονιδιακού ελέγχου με λεπτομερή και κατανοητό τρόπο.

Ποια είναι τα οφέλη από το SkinCare DNA test;

Το SkinCare DNA test είναι ένα προγνωστικό τεστ που αφορά την υγεία και τη γήρανση του δέρματος. Ο εξεταζόμενος ενημερώνεται για τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της γενετικής του σύστασης, καθώς και για τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να αντισταθμίσει και να μειώσει την φυσική του προδιάθεση. Με την χρήση σύγχρονης τεχνολογίας και επιστημονικής ανάλυσης, μέσω ειδικών αλγορίθμων, γίνονται εξατομικευμένες συστάσεις σύμφωνα με τους πολυμορφισμούς στο DNA του, για την βελτίωση του δέρματος, μέσω τοπικών σκευασμάτων, συμπληρωμάτων διατροφής και κατάλληλων εξειδικευμένων θεραπειών στο γραφείο του ιατρού. Ουσιαστικά, με το τεστ αυτό εξατομικεύεται η φροντίδα και θεραπεία του δέρματος με απώτερο σκοπό την πρόληψη της γήρανσης.

Το SkinCare DNA test είναι διαθέσιμο σε όλες τις Διαγνωστικές Μονάδες του Ομίλου ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ στην Ελλάδα και στην Κύπρο.