Πώς βοηθάει η μεσογειακή διατροφή στην αντιμετώπιση της κατάθλιψης

Τα υπέρ για την υιοθέτηση του μεσογειακού διατροφικού προτύπου


ΥΓΕΙΑ
11:02
07/09/2019
Πώς βοηθάει η μεσογειακή διατροφή στην αντιμετώπιση της κατάθλιψης
1
loading

Νέα μελέτη, που πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα και παρουσιάστηκε στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Ψυχιατρικής Εταιρίας, συνδέει τη μεσογειακή διατροφή με μικρότερη πιθανότητα εμφάνισης κατάθλιψης σε μεγαλύτερες ηλικίες.

Για τους σκοπούς της μελέτης, οι ερευνητές χρησιμοποίησαν δεδομένα από ηλικιωμένα άτομα με μέτριο ή υψηλό βαθμό προσκόλλησης στο μεσογειακό πρότυπο διατροφής. Συνολικά, οι συμμετέχοντες με τον υψηλότερο βαθμό προσκόλλησης στη μεσογειακή διατροφή, και ειδικότερα σε δίαιτα με αυξημένη κατανάλωση λαχανικών, βρέθηκαν να έχουν μικρότερη πιθανότητα εμφάνισης κατάθλιψης ή συμπτωμάτων που συνδέονται με αυτή.

Όπως αναφέρει ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας, τα ευρήματα της μελέτης υποστηρίζουν ότι η υιοθέτηση του μεσογειακού διατροφικού προτύπου πιθανόν να προστατεύει ενάντια στον κίνδυνο εμφάνισης συμπτωμάτων κατάθλιψης σε ηλικιωμένα άτομα.

Ωστόσο, τονίζει πως πρόκειται για μια μελέτη παρατήρησης και συνεπώς δε μπορεί να ξεκαθαριστεί εάν η μεσογειακή δίαιτα συμβάλλει στη βελτίωση της ψυχικής υγείας ή αν αντίστοιχα, η ύπαρξη συμπτωμάτων κατάθλιψης οδηγεί στην υιοθέτηση λιγότερο «υγιεινών» διατροφικών συνηθειών.

Πηγή: neadiatrofis.gr

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar hhhhhhh

    και προσπαθουν να μας αλλαξουν την διατροφη με πιατα σεφ

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει