Πώς να καταλάβεις ποιο άθλημα ταιριάζει στο παιδί σου

Ένα θέμα που μπερδεύει πολλούς γονείς όταν αρχίζει η σχολική χρονιά


ΥΓΕΙΑ
22:49
24/08/2019
Πώς να καταλάβεις ποιο άθλημα ταιριάζει στο παιδί σου
2
loading

Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, ένα ζήτημα που απασχολεί πολλούς γονείς είναι η επιλογή κάποιας αθλητικής δραστηριότητας για το παιδί τους. Αυτό που θα πρέπει να πούμε είναι ότι η άσκηση αποτελεί ένα βασικό παράγοντα υγείας και ευεξίας για ένα παιδί. Ωστόσο κάθε δραστηριότητα έχει τις ιδιαιτερότητές της, που μπορεί να ταιριάζουν ή όχι στην ιδιοσυγκρασία και τις ιδιαίτερες δεξιότητες ενός παιδιού.

Ας δούμε λοιπόν λίγο πιο αναλυτικά κάποια αθλήματα και το τι προσφέρουν σε ένα παιδί :

Η ενόργανη γυμναστική προσφέρει ρυθμό, ένταση όταν συνοδεύεται από ανάλογη μουσική, δύναμη, ευλυγισία και εκφραστικότητα.

Η ιππασία απαιτεί επιμονή, πειθαρχία και διαρκή προσπάθεια. Το παιδί αναπτύσσει μια ιδιαίτερη σχέση με το άλογο, μαθαίνει να διατηρεί την ισορροπία του αλλά και να είναι ευέλικτο.

Η κολύμβηση έχει το πλεονέκτημα ότι γυμνάζεται όλο το μυϊκό σύστημα. Επίσης, έτσι το παιδί θα μάθει να κολυμπά με ασφάλεια, να διατηρεί το σώμα του καθαρό, να πειθαρχεί και να αυτοσυγκεντρώνεται.

Το μπαλέτο είναι μια μορφή εκγύμνασης μέσα από τον χορό. Το παιδί μαθαίνει να πειθαρχεί, αποκτά ευλυγισία και καλλιεργείται καλλιτεχνικά.

Το δημοφιλές ποδόσφαιρο δυναμώνει το σώμα και μαθαίνει στο παιδί το πνεύμα της ομαδικότητας.

Το ίδιο και το μπάσκετ, που είναι άθλημα υψηλής ενέργειας, καθώς απαιτεί εκτός από συνεργασία, ταχύτητα και τεχνική.

Ο στίβος προσφέρει πολλές επιλογές αθλημάτων, όπως τρέξιμο, ακόντιο, άλμα εις μήκος, άλμα εις ύψος, κ.λ.π.. Στον στίβο σώμα και πνεύμα συνεργάζονται για καλύτερη απόδοση.

Οι πολεμικές τέχνες βελτιώνουν τα αντανακλαστικά των παιδιών. Μαθαίνουν να είναι πιο προσεχτικά, αποκτούν έλεγχο στις κινήσεις τους και στα συναισθήματά τους. Ακόμη λόγω της υψηλής συγκέντρωσης που απαιτείται, μαθαίνουν πρώτα να σκέφτονται και μετά να πράττουν.

Πηγή: neadiatrofis.gr

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
 1. avatar Πιτ2311

  Σοβαρά τώρα : «Στον στίβο σώμα και πνεύμα συνεργάζονται για καλύτερη απόδοση.» Μόνο αυτή η πρόταση αποδομεί κάθε ίχνος σοβαρότητας του άρθρου. Αλήθεια συνεργάζεται το σώμα με το πνεύμα ;;; Τι λέτε;

 2. avatar Social Distortion.

  Το σωστό άθλημα για το παιδί είναι αυτό που αρέσει στο παιδί και το κάνει με χαρά.
  Απλά οι γονείς πριν πάνε το παιδί καλό θα είναι να εχουν παρακολουθήσει μερικές προπονήσεις για να ελέγξουν τον χώρο, τον προπονητή κτλ οι ίδιοι. Να μην παρασύρονται απο αλλους γονείς. Και αυτό επειδή ο κάθε γονιός πιστεύει ορι έκανε \"την καλύτερη επιλογή\".
  Και πάντα να θυμάται, οτι πηγαίνει εκεί το παιδί του, για να περάσει ΑΥΤΟ καλά.
  ΟΧΙ για να βγάλουμε τα ΔΙΚΑ μας απωθημένα.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει